Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Möt vinnarna av The Next Awards

Tävlingen The Next Awards är en hyllning till hållbart entreprenörskap och de som driver det framåt. Priset delas ut årligen i tre kategorier som på olika sätt bidrar till en bättre värld. Här får du möta vinnarna från den andra upplagan av tävlingen och ta del av deras idéer och innovationer.

Tillbaka till Next Awards

New Ideas

Recoma – vinnare New Ideas 2023

Recoma designar, tillverkar och säljer byggskivor som till 100% består av avfall som annars skulle förbrännas eller genomgå en traditionell återvinningsprocess.

Vinnare: Recoma

Juryns motivering

Att förvandla avfall till hållbart byggmaterial som är helt återvinningsbart, och dessutom göra det konkurrenskraftigt i en traditionell bransch är något alldeles extra. Recoma har en väl genomtänkt produkt som riktar sig till en betydande del av en stor marknad. Att de även fick en del av våra jurymedlemmar att vilja satsa på affärsidén är bara ytterligare bevis på att man hittat en vinnande idé. 

Recoma på scenen i The Next Awards

Transformation

Renahav – vinnare Transformation 2023

Renahavs idé går ut på att omsätta fiskeindustrins avfall till ren energi och biologisk gödning för lantbruk, samtidigt som de reducerar skadliga utsläpp till hav och luft. 

Vinnare: Rena Hav

Juryns motivering

Med goda idéer som gör stor skillnad har man skapat ett helt självförsörjande system med lokal infrastruktur som går att replikera. Ett eget system som omvandlar fiskeindustrins avfall till ren energi och biologisk gödning för lantbruk, samtidigt som de minskar skadliga utsläpp till hav och luft. Renahav förändrar hela sin bransch och visar hur man kan göra hela fiskeindustrin cirkulär. 

RenaHav på scenen i The Next Awards

Community

Mitt Liv – vinnare Community 2023

Mitt liv har landets största mentorsprogram för utrikesfödda talanger som saknar arbete motsvarande sin kompetens. De utbildar även arbetsgivare i mångfald- och inkluderingsfrågor. 

Vinnare: Mitt Liv

Juryns motivering

Med imponerande resultat från korta insatser tar Mitt Liv ett stort samhällsansvar. Genom att bidra till att ge människor arbete som matchar deras kompetens förändrar de synen hos både företag och samhället i övrigt. 20 procent av utrikesfödda med akademisk utbildning är antingen arbetssökande eller har ett arbete som inte matchar deras utbildning. Sverige har alldeles för många kompetenta invånare som inte får chansen att bidra med sina kunskaper. 

Mitt Liv på scenen i The Next Awards

Tidigare års vinnare av The Next Awards