Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Finalisterna i The Next Awards

Våra nio finalister i The Next Awards har alla affärsidéer som bidrar till en bättre och mer hållbar värld. Se dem berätta om sina idéer och företag nedan.  

 

Tillbaka till Next Awards

PlasticFri – vinnare New Ideas

PlasticFri jobbar för att minska användningen av engångsplastartiklar genom att erbjuda hållbara alternativ. Produkterna tillverkas av restmaterial vilket skapar en cirkulär ekonomi.

 

EnginZyme – finalist New Ideas

EnginZyme arbetar med syntetisk biologi för att göra den kemiska industrin mer hållbar. Med sin lösning kan de använda naturens sätt att tillverka kemikalier i en industriell produktionsmiljö.

Graphmatech - finalist New Ideas

Graphmatech jobbar med materialet grafen som kan ersätta andra elektriskt ledande material, exempelvis koppar. Med sin innovation hjälper de till i omställningen mot fler elektrifierade lösningar. 

Houdini – vinnare Transformation

Houdini skapar hållbart producerade friluftskläder. Deras produkter tillverkas utifrån ett cirkulärt tänk med återvunna råvaror och en vision om att produkterna ska användas länge för att sedan leva vidare.

Stella Futura – finalist Transformation

Stella Futura arbetar med att tillgängliggöra förnyelsebar energi på ett affärsmässigt hållbart sätt. Efter en start i Västafrika har de nu expanderat och tagit sig in på fler marknader.

The Humble Co – finalist Transformation

The Humble Co producerar miljövänliga munvårdsprodukter där man använder sig av bambu istället för plast. Varje gång de säljer en produkt hjälper de också barn som är i behov av munvård.

Vägen Ut! – vinnare Community

Vägen Ut är en social franchise-kedja med syfte att skapa arbete för de som inte har någon utbildning och står långt bort från arbetsmarknaden. Totalt finns det 15 kooperativ med olika inriktningar.

SOS Barnbyar – finalist Community

SOS Barnbyar jobbar med barn och ungdomars rättigheter. Genom initiativ vill man ge ungdomar som lämnar samhällsvården förutsättningar att kliva ut i vuxenlivet på ett tryggt sätt.

H22 Helsingborgs Stad – finalist Community

Satsningen H22 från Helsingborgs stad strävar efter att utveckla framtidens smarta, hållbara och omtänksamma stad. Genom att ta ett helhetsgrepp vill man utveckla nya lösningar på morgondagens utmaningar.

Customer service