Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Till dig som har Trygg Hälsa genom din arbetsgivare

Vad innebär Trygg Hälsa?

Trygg Hälsa är en förebyggande hälsoförsäkring som tecknas av företag för att hjälpa dig som anställd att må bättre och förebygga långtidssjukskrivningar. Den hjälper också din arbetsgivare att uppfylla sitt arbetsgivaransvar gällande personalens välmående. Så vad kan försäkringen hjälpa dig med?

Till att börja med – samtalsstöd med sekretess

Känner du dig stressad, orolig eller nedstämd? Har du juridiska eller ekonomiska problem? Eller kanske ett missbruk som börjar påverka din hälsa? I så fall kan du ringa till SEB Vårdservice så får du hjälp med att boka in samtal hos exempelvis psykolog, socionom, jurist, ekonom, hälsocoach eller HR-specialist, med syfte att förhindra sjukskrivning eller ge hjälp att återgå till arbetet om du redan är sjukskriven. Du får upp till 3 samtal, som sker digitalt eller via telefon. Samtalen sker under sekretess och din arbetsgivare får inte reda på att du har sökt samtalsstöd eller varför.

Rehabutredning – om du behöver fortsatt hjälp

Om du tillsammans med din samtalskontakt kommer fram till att du behöver fortsatt hjälp, och om du vill ha hjälp via denna försäkring, så är det nu dags för en rehabiliteringsutredning. En rehabutredare bjuder då in dig och din arbetsgivare till ett möte där ni tillsammans gör en utredning av din situation. Om det finns risk för sjukskrivning, eller om du redan är sjukskriven, kommer du att få en personlig rehabplan med förslag på åtgärder.

Följande åtgärder kan ingå i din rehabplan:

  • Samtalsterapi med psykolog eller psykoterapeut
  • Behandling av fysioterapeut eller arbetsterapeut
  • Bedömning av ergonom eller arbetsterapeut
  • Yrkeslivsplanering, för att kunna fortsätta arbeta hos din nuvarande arbetsgivare
  • Bedömning av specialistläkare, för att kartlägga medicinska förutsättningar för arbete, anpassnings- och rehabiliteringsbehov

Ring oss för att använda försäkringen

Vill du ha hjälp genom försäkringen? Ring oss på SEB Vårdservice.
Öppet alla helgfria vardagar klockan 8:00 – 16:30.