Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Betala till utlandet

Förändring av erbjudandet för internationella checkar

SEB kommer från och med 1 januari 2022 inte längre hantera inlösen av eller ställa ut utländska checkar. Under en övergångsperiod, mellan den 1 juni 2021 och 31 december 2021, kommer vi att kunna lösa in utländska checkar via inkasso. Det innebär att checken skickas tillbaka till utställande bank för bekräftelse av äkthet, innan utbetalning av checkens belopp kan ske.

Det kan ta upp till 3 månader att hantera ett inkassoärende beroende på i vilket land checken är utfärdad. Om du får en utländsk check, rekommenderar vi dig att kontakta avsändaren för att komma överens om att returnera checken och istället be om en elektronisk överföring.

Internationella betalningar

De två vanligaste internationella betalningarna är SEPA-betalning och utlandsbetalning. En SEPA-betalning skickar du inom EU- och EES-länderna eller till Monaco, San Marino, Schweiz och Storbritannien. Du kan bara skicka euro. Behöver du skicka pengar utomlands i en annan valuta än euro eller utanför EU och EES väljer du i stället utlandsbetalning.

Läs mer om internationella betalningar

SEPA-betalning

Med en SEPA-betalning kan du snabbt och enkelt skicka pengar i euro till EU- och EES-länderna*, Monaco, San Marino, Schweiz och Storbritannien. Pengarna är framme redan samma dag som du skickat dem. Både avsändaren och mottagaren delar på kostnaden.

Läs mer om SEPA

*EES är en förkortning för Europeiska ekonomiska samarbetsrådet och är ett samarbete mellan EU:s alla medlemsländer (för närvarande Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien,Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike) samt Norge, Island och Liechtenstein.

Iban-nummer och Bic

När du ska göra en betalning till ett annat land kan du behöva fylla i den mottagande bankens Iban och Bic. Iban används för att identifiera ett bankkontonummer och Bic för att identifiera en bank.

Läs mer om Iban-nummer och Bic

SEPA Direct Debit

SEPA Direct Debit är en autogirotjänst för hela Europa.

Läs mer om SEPA Direct Debit

Aktuella priser

Till aktuella priser

Customer service