Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Alternativ verklig huvudman

Alla bostadsrättsföreningar ska anmäla verklig huvudman till Bolagsverket. Läs mer om vad som gäller.

Varför har jag fått brev om att jag är utsedd till alternativ verklig huvudman för min bostadsrättsförening?

Enligt våra register så stämmer inte våra registrerade uppgifter om alternativ verklig huvudman med de som finns i registreringsbeviset hos Bolagsverkets näringslivsregister. När uppgifterna inte stämmer ändrar vi i enlighet med registreringsbeviset och har skickat dig ett brev för att informera om att vi gjort ändringen.

Vad innebär det för mig att jag utsetts till alternativ verklig huvudman för min bostadsrättsförening?

Enligt penningtvättslagen är vi skyldiga att utse en verklig huvudman. Det krävs mer än 25 % ägarskap för att någon ska anses vara verklig huvudman, vilket oftast inte finns i en bostadsrättsförening. Finns det ingen sådan ska istället en så kallad alternativ verklig huvudman utses och registreras. Att bli utsedd till alternativ verklig huvudman av oss innebär inga ytterligare förpliktelser.

Jag är inte längre ordförande för min bostadsrättsförening och bör inte vara alternativ verklig huvudman. Hur ändrar jag den informationen?

I så fall ber vi dig att skicka in protokoll från senaste föreningsstämman och kompletterande information om den nya styrelsens sammansättning, exempelvis genom protokoll från det första konstituerande styrelsemötet efter föreningsstämman. Vi utser i första hand ordföranden i föreningen som alternativ verklig huvudman.

Sökte du efter Verklig huvudman?

Uppgifter om ditt företag

Customer service