Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Swish för företag – enklare betalningar

Med Swish företag kan du ta emot betalningar från privatpersoner, var du än befinner dig. Swish företag är ett smart komplement till övriga betalningsalternativ.

Skaffa Swish företag

Ta betalt enklare med Swish företag

 • Snabbt, säkert och lätt att använda
 • Pengarna direkt in på kontot
 • Swishnummer kan kopplas till samma konto

Om Swish företag

Med Swish företag blir det enklare för dig att ta emot betalningar från privatpersoner. För att komma igång behöver du bara ansluta till tjänsten. Samtidigt får du ett Swishnummer som kopplas till ditt företagskonto.

Swish företag är praktiskt när ditt företag, din förening eller din organisation vill komplettera betalningsalternativen i verksamheten. Du kan ta betalt var du än befinner dig och den som betalar behöver endast Swishappen och internetuppkoppling. Du ser alltid vem pengarna kommer från.

Hur fungerar Swish företag?

 1. Privatpersonen använder Swishappen för att fylla i ditt Swishnummer, belopp och eventuellt meddelande
 2. Privatpersonen godkänner betalningen med mobilt BankID och pengarna skickas till det konto du har kopplat till Swishnumret.
 3. Pengarna finns på ditt konto inom några sekunder, oavsett vilken bank privatpersonen använder. Du kan se alla mottagna betalningar direkt på internetbanken eller i vår app SEB Företag. Där ser du också namn, telefonnummer och eventuellt meddelande från den som har betalat.
 4. Privatpersonen får en bekräftelse på att betalningen är genomförd i Swishappen. Du ansvarar för att lämna kvitto på köpet.
  På swish.nu kan du testa Swish och se hur det fungerar.
  swish.nu

Vad kostar Swish företag?

Pris per månad: 40 kr
Inbetalning via Swish: 2,50 kr/st
För fullständig prisinformation, se prislistan.  

Vanliga frågor om Swish företag

Vad behöver jag för att ansluta mig till Swish företag?

Du behöver vara kund hos oss och ha ett företagskonto.

Hur ser ett Swishnummer ut? Går det att välja?

Alla Swishnummer börjar med ”123-” följt av sju siffror. Numret skapas slumpmässigt och går tyvärr inte att välja. Undantaget är om du har ett 90-konto – då kan du få samma nummer som Swishnummer.

Hur gör jag en återbetalning?

I dagsläget går det inte att göra återbetalningar via Swish. Alternativen kan vara kontant återbetalning eller banköverföring.

Kan mitt företag använda Swishappen?

Nej. Swishappen är till för privatpersoner som vill skicka och ta emot pengar.

Finns det något maxbelopp för varje betalning?

Med Swish företag kan du ta emot upp till 150 000 kronor per transaktion. Beloppsgränsen för privatpersoner varierar mellan olika banker.

Vad kostar det att använda Swish för en förening eller organisation?

En förening eller organisation betalar lika mycket för Swish som ett företag: 40 kronor i månaden och 2,50 kronor per transaktion. Om din förening eller organisation vill ta emot betalningar via Swish är det viktigt att ni använder Swish företag för att kunna redovisa momsen.

Visa att du tar Swish

På swish hittar du affischer, banners och annat fritt material som du kan använda för att visa att du tar emot Swishbetalningar.
Swish – företagsmaterial

Swish är en gemensam tjänst från Sveriges storbanker. För att den ska upplevas så konsekvent som möjligt finns några riktlinjer för hur du använder varumärket. Du hittar riktlinjerna på samma sida som marknadsmaterialet.

Ring upp mig

Har du frågor om Swish? Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. Se till att ha mobilt BankID eller din digipass tillgänglig. Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-62 53 53

Skaffa Swish på tre minuter om du har Enskild firma

För dig med enskild firma har vi gjort det extra enkelt att ansluta till Swish företag. Du gör det direkt via internetbanken.
Logga in och anslut till Swish företag

Swish för webbutiker och appar

Med tjänsten Swish handel kan du ta betalt med Swish i din webbutik eller app.
Så funkar Swish handel

Customer service