Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Swish utbetalningar

För företag som gör utbetalningar till privatpersoner.

  • Pengarna kommer fram direkt
  • Du behöver bara mottagarens telefon- och personnummer
  • Tjänsten kan passa företag, föreningar, organisationer och myndigheter

För företag som gör utbetalningar till privatpersoner.

  • Pengarna kommer fram direkt
  • Du behöver bara mottagarens telefon- och personnummer
  • Tjänsten kan passa företag, föreningar, organisationer och myndigheter

Om Swish utbetalningar

Swish utbetalningar är en tjänst som gör det enkelt för företag att betala ut pengar till privatpersoner som använder Swish. Du skapar betalningarna direkt i ditt affärssystem och använder ingen separat app. Pengarna kommer fram snabbt och säkert.

Swish utbetalningar kan exempelvis ersätta fysiska utbetalningsavier eller vanliga banköverföringar.

Så fungerar Swish utbetalningar

  1. Du registrerar en utbetalning via ditt affärssystem. Där fyller du i telefonnummer och personnummer för personen som vill ta emot utbetalningen via Swish.
  2. Utbetalningen skickas via Swish API och pengarna kommer fram direkt. Beloppet dras från ditt företagskonto och sätts in på kontot som mottagaren har anslutit till Swish.
  3. Om mottagaren har aktiverat notiser i Swish-appen så visas ett meddelande när pengarna är framme.

Kom igång med Swish

Vill du beställa eller har du frågor? Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. Se till att ha mobilt BankID eller din digipass tillgänglig. Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-62 53 53

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen. Det är en bekräftelse på att du pratar med oss.

Vanliga frågor

Lämna ditt telefonnummer i kontaktformuläret om du vill ansöka om tjänsten, så ringer vi upp dig.
När avtalet är klart ansluter du ditt affärssystem till Swish API för utbetalningar. Du hittar teknisk dokumentation om hur det går till på Swish webbplats.

Teknisk guide hos Swish

Swish utbetalningar har en månadsavgift på 60 kronor. Utöver den fasta månadsavgiften betalar du 2,50 kronor per utbetalning.

Tjänsten integreras i ditt affärssystem och du skapar dina betalningar genom affärssystemet. Det finns inte någon separat app eller något grafiskt gränssnitt för Swish utbetalningar.

Det är också möjligt att utveckla egna lösningar för hur betalningarna ska initieras. Det kan till exempel handla om att låta kunden eller mottagaren själv begära en utbetalning.

Swish utbetalningar kan passa många olika typer av verksamheter som har behov av att göra utbetalningar till privatpersoner. Tjänsten kan passa extra bra om det är viktigt att pengarna kommer fram snabbt, till exempel vid utbetalning av försäkringsersättning.

Swish utbetalningar har en beloppsgräns på 30 000 kr per transaktion och vi rekommenderar en daglig beloppsgräns på högst 150 000 kr. Beroende på behoven i ditt företag kan vi i vissa fall erbjuda andra beloppsgränser.

Loggotypen för Swish.

Visa att du tar Swish

På Swish hittar marknadsmaterial och riktlinjer för hur du ska använda varumärket.

Swish – företagsmaterial

Du kanske också är intresserad av