Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Swish företagsapp

Smidigare hantering av dina inkommande betalningar och återbetalningar direkt från mobilen

  • Komplement till Swish företag och Swish handel.
  • Underlättar för butikspersonal genom notiser direkt i mobilen på inkommande betalningar
  • Möjliggör återbetalningar direkt via Swish
  • Komplement till Swish företag och Swish handel.
  • Underlättar för butikspersonal genom notiser direkt i mobilen på inkommande betalningar
  • Möjliggör återbetalningar direkt via Swish

Swish företagsapp erbjuder ett komplement till Swish företag och Swish handel och underlättar för handlare genom flera smarta funktioner. Tjänsten är en separat app som laddas ned där appar finns. I appen finns funktioner som påminner mycket om swishappen för privatpersoner.

Tjänsten gör det möjligt för företagare att direkt få notiser för inkommande betalningar. Företag kan även göra återbetalningar direkt till en konsument, vilket inte tidigare varit möjligt med Swish företag. Utöver detta kan även företag skapa personliga QR-koder för att underlätta köpet för konsumenten. Taggning av betalningar är också ett tillägg som går att använda i appen.

För att kunna få tillgång till Swish företagsapp behöver kunden teckna ett avtal om tjänsten och utse minst en kontoansvarig.

Användarna hos de företagskunder som använder Swish företagsapp delas in i tre olika roller:

  • Kontoansvarig: Denna roll har en speciell status i och med att det är banken som ger denna roll till en person hos företagskunden. Kontoansvarig är den/de rotanvändare som hanterar företagets övriga användare.
  • Administratör: Administratören har rättigheter liknande Kontoansvarig men endast för ett urval av företagskundens  swishnummer.
  • Säljare: Denna roll ges till användare av mer tillfällig natur. Administratörer och Kontoansvariga kan skapa säljpass som säljare blir inbjudna till. Säljare kan endast ta betalt och se inkomna betalningar under sitt aktiva säljpass.

Vanliga frågor

För att skaffa Swish företagsapp behöver du vara kund hos oss samt ha ett företagskonto. Du behöver även ha ett avtal för Swish företag eller Swish handel för att kunna teckna tjänsten. Du behöver även utse en kontoansvarig som kommer vara ytterst ansvarig för behörigheterna i appen.

Med Swish företagsapp är det enkelt att direkt göra återbetalningar till en konsument. Du väljer alternativet ”Gör en återbetalning” på en inkommen betalning. Där kan du välja att göra återbetalning på hela beloppet eller delar av beloppet. Återbetalningen kan endast godkännas och signeras av administratör eller kontoansvarig.

Med Swish företag kan du endast göra återbetalningar på maximalt beloppet som köpet är gjort för.

Pris per månad: 40 kr
Återbetalning via Swish: 2,50 kr/st.

För fullständig prisinformation, se prislistan.

Kom igång med Swish

Vill du beställa eller har du frågor? Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. Se till att ha mobilt BankID eller din digipass tillgänglig. Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-62 53 53

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen. Det är en bekräftelse på att du pratar med oss.