Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Byggnadskreditiv

– kredit för företag och bostadsrätts­föreningar

  • Finansiera nyproduktion
  • Få hjälp att betala fakturor till entreprenörer
  • Individuell prissättning

Byggnadskreditiv är ett lån till nyproduktion eller ombyggnad av en fastighet där företaget bara betalar ränta på den del av lånet som används.  

Byggnadskreditiv passar bra för företag och bostadsrättsföreningar som behöver finansiera en nyproduktion eller vill bygga om en befintlig fastighet. Prissättningen är individuell och du betalar bara ränta på den kredit du har utestående. Det tillkommer en kreditavgift baserad på det beviljade kreditbeloppet. 

När bygget är klart kan byggnadskreditivet lösas genom att antingen lägga om krediten till ett fastighetslån eller genom att lösa krediten med egna medel. 

Initiativet Hållbar byggbransch för kreditgivning till byggbranschen 

Hållbar byggbransch är ett initiativ mellan bank-, fastighets- och byggbranschen i Sverige. Syftet är att bidra till sund konkurrens och motverka arbetsmarknadskriminalitet genom att förhindra att finansiering används i kriminella syften.  

Vid finansiering av byggverksamhet där syftet är ny-, till och ombyggnation tillämpar vi de särskilda villkoren som har tagits fram inom initiativet. Bland annat innebär det att vi behöver säkerställa att kunden har nödvändiga kontroller och uppföljningssystem för en byggarbetsplats.  

Undantag för etablerade bostadsrättsföreningar 

Tillsvidare är finansiering till etablerade bostadsrättsföreningar undantagna från kraven i Hållbar byggbransch. 

Ansök om byggnadskreditiv

Kontakta oss så hjälper vi dig med att ansöka om byggnadskreditiv.