Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Företagslån och finansiering

Vi hjälper ditt företag att investera och växa genom flera olika typer av företagslån och finansieringslösningar. Vi förstår att behoven och förutsättningarna ser olika ut.  Därför är våra kvalificerade företagsrådgivare experter på att hitta rätt typ av finansiering eller lån för företag utifrån just dina behov. Vi erbjuder allt ifrån företagsleasing eller företagslån för en ny maskin till factoring eller kontokredit för snabb tillgång till likviditet.

Vad vill du låna till?

En man och en kvinna som sitter på en parkbänk.

Låna till företagets investeringar

Företagslån och företagsfinansiering kan vara ett bra sätt att öka effektiviteten och produktiviteten när du vill att ditt företag skall växa. Vi kan hjälpa ditt företag med lån och finansiering. Vill du veta mer? Boka tid för ett möte, så får du en personlig företagsrådgivare med tillgång till all expertis som finns samlad hos oss. En kontakt som kan vara ovärderlig den dag du får en stororder, behöver se över ett kassaflöde eller vill investera.

Banklån för företag

Banklån kan du ansöka om oavsett vilken bolagsform du har. Du kan välja lån med eller utan säkerhet och får en återbetalningstid som passar investeringen.
Läs mer och ansök om banklån

Företagslån för dig med enskild firma

För dig som är enskild näringsidkare och redan använder Enkla firman. Du kan låna mellan 10 000 och 300 000 kronor.
Läs mer och ansök om Enkla firman finansiering

En man som står med en dator i handen.

Låna till den löpande verksamheten

Det finns flera sätt att jämna ut toppar och dalar i ditt företags kassaflöde och skapa en extra trygghet. Vi erbjuder dig olika alternativ när ditt företag behöver förstärkt likviditet, exempelvis när du behöver löpande finansiering för din verksamhet, till exempel för att hantera utgifter innan du själv fått betalt.

Fakturafinansiering

Fakturafinansiering (factoring) är ett sätt för ditt företag att snabbt frigöra kapital ur kundfordringar och förbättra likviditeten.
Fakturafinansiering

Kontokredit (Checkkredit)

Med en kontokredit (checkkredit) får du snabb tillgång till likviditet när du behöver det.
Kontokredit

Övriga typer av företagsfinansiering

Företagsleasing och avbetalning för företag

Finansiera din företagsbil eller andra objekt genom leasing eller avbetalning. Vid leasing hyr du av oss och kostnaden är avdragsgill. Väljer du avbetalning fungerar utrustningen som säkerhet och företaget står som ägare och gör egna avskrivningar.
Leasing och avbetalning

Låna pengar till fastighet

När du vill köpa, renovera eller bygga en fastighet. Kontakta din rådgivare eller kom till ditt närmaste bankkontor så hjälper vi dig.
Läs mer om fastighetslån

Relaterat innehåll

Inte kund i SEB?

Även du som inte är företagskund i SEB är välkommen att ansöka om finansiering
Finansiering för dig som inte är kund

Säkra din affär med bankgaranti

Ska ditt företag göra affärer med nya kunder i utlandet? Eller ska du göra ett större inköp från en utländsk leverantör? Då kan bankgarantier eller import- och exportremburs vara ett bra alternativ.
Säkra din affär

Entrepenörslånet för unga

Många unga bär på bra idéer och företagsdrömmar. Samtidigt kan det vara svårt att hitta finansiering för de första investeringarna.
Entrepenörslånet för unga

Customer service