Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Kontokredit företag

Likviditet när du behöver det

  • För dig som binder kapital i kundfordringar
  • För dig som expanderar och snabbt behöver få loss likviditet
  • För dig som säljer varor och tjänster till andra företag eller privatpersoner

Ansök om kontokredit

Om kontokredit

Med en kontokredit (checkkredit) får du snabb tillgång till likviditet när du behöver det. Krediten finansierar korta tillgångar som exempelvis varulager och kundfordringar och kan användas för att täcka löpande skiftningar i likviditeten.

Fördelar med kontokredit (checkkredit)

  • Det är enkelt att betala tillbaka eftersom krediten regleras automatiskt när exempelvis kundfordringar betalas in på ditt konto.
  • Du kan välja kontokredit i flera olika valutor vilket är en fördel om ditt företag har löpande in- eller utbetalningar i utländsk valuta.
  • Krediten kopplas till ditt företagskonto och du betalar bara ränta för den del av krediten som du utnyttjar. Du använder krediten först när saldot på kontot är under noll och du kan använda den fritt efter företagets behov.

Prissättningen är helt individuell, och du betalar bara ränta på den del av krediten du utnyttjar utöver den årliga kreditavgiften. Räntan är rörlig. Kreditavgiften baseras på den totala kreditgränsen. När det kommer in pengar på kontot regleras krediten automatiskt. För att kunna utnyttja en kontokredit (checkkredit) krävs det bland annat att företagets in- och utbetalningar går via företagskontot i SEB.

Kontakt

Ring oss för att diskutera din finansiering.

vardagar 8–22
lördag 10–18
söndag 10–21

Customer service