Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Lån och finansiering för dig som startat eget företag

Här presenterar vi flera olika aktörer och organisationer som hjälper nystartade företag både med riskkapital, etableringsstöd, nätverk och kunnande. När du kommit igång med verksamheten och har ett kassaflöde finns vi här och kan hjälpa dig med olika former av banklån.

Riskkapital och etableringsstöd

 

Lån från Almi

Den statliga aktören Almi erbjuder mikrolån upp till 200 000 kronor för nystartade företag. Ett Almi-lån kan jämföras med bostadslånets topplån. Räntan är högre än för ett banklån, eftersom långivaren är beredd att ta en större risk.

Läs mer hos Almi

 

Innovationsfinansiering hos Vinnova

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet, under Näringsdepartementet. Hos Vinnova kan du hitta finansiering via en rad olika utlysningar, till exempel för att utveckla en innovation.

Finansiering via Vinnova

 

Stöd för affärer i tillväxtländer via Swedfund

Swedfund erbjuder riskkapital och etableringsstöd för investeringar på tillväxtmarknader i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa.

Läs mer hos Swedfund

Riskkapital

Riskkapital handlar om att ta in kapital från nya, externa investerare. Det passar bäst för riskfyllda projekt med hög tillväxtpotential. Ju högre risk, desto större andel i företaget vill investeraren ha som betalning.

Riskkapitalföreningens lista över riskkapitalbolag

 

Affärsängel

En affärsängel är en privatperson som bidrar med kapital och kunnande till en verksamhet. Ofta handlar det om mindre summor än vad en riskkapitalist kan gå in med, men investeringsbesluten brukar tas snabbare. Connect Sverige är ett av flera nätverk med affärsänglar.

Läs mer hos Connect Sverige

Crowdfunding

Crowdfunding innebär att många olika personer hjälper till att finansiera en verksamhet med små summor. Du presenterar din affärsidé på en sajt, där folk kan beställa din produkt eller stödja din tjänst. Crowdfunding är både ett sätt att se om folk gillar din idé och ett sätt att få finansiering.

Crowdfunding-sajt:

Indiegogo 

Hjälpte den här sidan dig?

Tack för ditt svar.