Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Grönt fastighetslån – för dig som bygger klimatsmart

  • Du tar ansvar för hela värdekedjan i byggprocessen
  • För både nybyggnation, ombildning och köp av ny fastighet
  • Välj mellan rörlig och fast ränta och individuell återbetalningstid

Idag kommer nära 40 procent av all energi som förbrukas i Sverige från byggnader. Allt fler vill bidra till att minska den siffran genom att producera fler miljöcertifierade byggnader. Med vårt gröna fastighetslån tar du ansvar för hela värdekedjan – både genom att bygga en hållbar byggnad och finansiera den med ett grönt lån. Det stärker ditt varumärke betydligt.

Tänk kretslopp

1. Grön byggnadskredit

Byggbolag kan bygga fastigheten med hjälp av en grön byggnadskredit.

2. Grönt fastighetslån

Fastighetsägaren kan köpa byggnaden med hjälp av ett grönt fastighetslån.

3. Gröna bolånet

Bostadsinnehavaren kan låna till bostad med hjälp av gröna bolånet.

Kontakta oss redan idag

Vi hör av oss inom 48 timmar.

Vanliga frågor om grönt fastighetslån

För att få ett grönt fastighetslån ska fastigheten ha en energieffektivitet som är minst 25 procent bättre än de krav som Boverket ställer. Då kvalificerar sig fastigheten som en ”grön byggnad” enligt våra ramverk för grön finansiering.

Du kan också ansöka om ett grönt fastighetslån vid renovering. De krav vi då ställer är att energieffektiviteten i fastigheten förbättras med minst 35 procent som ett resultat av renoveringen (uttryckt i energiåtgång per kvm och år).

När du ansöker om lånet behöver du visa upp en energiberäkning som bekräftar fastighetens faktiska energianvändning. Vid nyproduktion utgår vi från den beräknade energianvändning och vid renovering hur mycket energibesparingen blir.

Vi finansierar både befintliga och nyproducerade flerbostadsfastigheter och kommersiella fastigheter som kvalificerar sig för grönt fastighetslån.

Vi finansierar de gröna fastighetslånen under ramen för vårt gröna obligationsprogram. Det betyder att det kapital som vi lånar upp på obligationsmarknaden återinvesterar vi i våra gröna fastighetslån.

Customer service