Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Swish för företag – ta betalt enklare

Med Swish företag kan du ta emot betalningar från privatpersoner, var du än befinner dig. Swish företag är ett smart komplement till övriga betalningsalternativ.

 • Snabbt, säkert och lätt att använda
 • Pengarna direkt in på kontot
 • Swishnummer kan kopplas till samma konto

Med Swish företag kan du ta emot betalningar från privatpersoner, var du än befinner dig. Swish företag är ett smart komplement till övriga betalningsalternativ.

 • Snabbt, säkert och lätt att använda
 • Pengarna direkt in på kontot
 • Swishnummer kan kopplas till samma konto

Om Swish företag

Med Swish företag blir det enklare för dig att ta emot betalningar från privatpersoner. För att komma igång behöver du bara ansluta till tjänsten. Samtidigt får du ett Swishnummer som kopplas till ditt företagskonto.

Swish företag är praktiskt när ditt företag, din förening eller din organisation vill komplettera betalningsalternativen i verksamheten. Du kan ta betalt var du än befinner dig och den som betalar behöver endast Swishappen och internetuppkoppling. Du ser alltid vem pengarna kommer från.

Hur fungerar Swish företag?

 1. Privatpersonen använder Swishappen för att fylla i ditt Swishnummer, belopp och eventuellt meddelande
 2. Privatpersonen godkänner betalningen med mobilt BankID och pengarna skickas till det konto du har kopplat till Swishnumret.
 3. Pengarna finns på ditt konto inom några sekunder, oavsett vilken bank privatpersonen använder. Du kan se alla mottagna betalningar direkt på internetbanken eller i vår app SEB Företag. Där ser du också namn, telefonnummer och eventuellt meddelande från den som har betalat.
 4. Privatpersonen får en bekräftelse på att betalningen är genomförd i Swishappen. Du ansvarar för att lämna kvitto på köpet.
  På swish.nu kan du testa Swish och se hur det fungerar.
  swish.nu

Vanliga frågor om Swish företag

Du behöver vara kund hos oss och ha ett företagskonto.

Alla Swishnummer börjar med ”123-” följt av sju siffror. Numret skapas slumpmässigt och går tyvärr inte att välja. Undantaget är om du har ett 90-konto – då kan du få samma nummer som Swishnummer.

Med Swish företagsapp är det enkelt att direkt göra återbetalningar till en konsument. Du väljer alternativet ”Gör en återbetalning” på en inkommen betalning. Där kan du välja att göra återbetalning på hela beloppet eller delar av beloppet. Återbetalningen kan endast godkännas och signeras av administratör eller kontoansvarig.

Företag kan använda tjänsten Swish företagsapp för att ta emot betalningar och göra återbetalningar. Det är inte samma app som för privatpersoner.

Med Swish företag kan du ta emot upp till 150 000 kronor per transaktion. Beloppsgränsen för privatpersoner varierar mellan olika banker.

En förening eller organisation betalar lika mycket för Swish som ett företag: 40 kronor i månaden och 2,50 kronor per transaktion. Om din förening eller organisation vill ta emot betalningar via Swish är det viktigt att ni använder Swish företag för att kunna redovisa momsen. För fullständig prisinformation, se prislistan.

Loggotypen för Swish.

Visa att du tar Swish

På Swish hittar marknadsmaterial och riktlinjer för hur du ska använda varumärket.

Swish – företagsmaterial

Kom igång med Swish

Vill du beställa eller har du frågor? Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. Se till att ha mobilt BankID eller din digipass tillgänglig. Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-62 53 53

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen. Det är en bekräftelse på att du pratar med oss.

Skaffa Swish på tre minuter om du har Enskild firma

För dig med enskild firma har vi gjort det extra enkelt att ansluta till Swish företag. Du gör det direkt via internetbanken.
Logga in och anslut till Swish företag

Swish för webbutiker och appar

Med tjänsten Swish handel kan du ta betalt med Swish i din webbutik eller app.
Så funkar Swish handel