Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Valutasäkra din affär

Svängningar i valutakurserna kan slå hårt mot företag som gör affärer med utlandet. Med stora valutakurssvängningar är risken stor att du får växla till en sämre kurs än vad du räknade med i offerten och i värsta fall kan hela vinsten raderas.

Genom att valutasäkra din marginal säkerställer du att du får rätt betalt. Tjänsten passar dig som gör regelbundna affärer med utlandet eller gör en större affär som väsentligt påverkar din verksamhet.

Ring oss på 0771-62 53 53 så hjälper vi dig. Vi har öppet dygnet runt, alla dagar.

Så fungerar valutasäkring

Det finns flera olika sätt att valutasäkra dina affärer. Vilket säkringsinstrument som passar just ditt företag beror på din specifika situation. Hur mycket har du råd att förlora? Hur mycket får kursen röra sig upp eller ner? Vad är tidshorisonten? Tillsammans med en företagsrådgivare går vi igenom dina utlandsaffärer och tar fram förslag på hur vi kan minimera valutarisken i varje enskild affär.

Om tjänsten

Med vår digitala valutasäkringstjänst kan du se valutakurserna i realtid och godkänna kursen innan du växlar eller säkrar din valuta. Vi skräddarsyr tjänsten efter dina behov och du får snabbt tillgång till våra analyser som stöd när du hanterar företagets valutarisker. På denna sida berättar vi kort om våra olika säkringsinstrument.

Valutakonto

När du har återkommande betalningar till och från utlandet rekommenderar vi att du öppnar ett valutakonto för varje valuta. På så sätt kan du enklare hantera valutarisken och undviker onödiga valutaväxlingar.
Läs mer om valutakonto

Spot/ Avistaaffär

Med en spot/avista-affär sätts kursen i realtid. Med denna tjänst kan du både se och godkänna kursen i realtid och själv ta kontroll över dina växlingar. Tjänsten passar både importörer och exportörer.

Terminsaffär

En terminsaffär passar dig som vill prissäkra företagets framtida försäljning och kostnader i utländsk valuta. Med en terminsaffär är du inte utsatt för valutakurssvängningar och på så sätt skyddar du din marginal vid utlandsaffärer.

Nedskrivning

En nedskrivning passar dig som redan har ett terminskontrakt, men vill kunna utnyttja hela eller delar av terminsbeloppet för löpande in- och utbetalningar under tiden kontraktet pågår.

Valutaswap

En valutaswap kan användas om ditt företag har både intäkter och kostnader i samma valuta. Tjänsten innebär ett byte av valutor under en förutbestämd period till förutbestämda kurser. Det är ett effektivt sätt för att bättre kunna hantera kassaflödet mellan dina egna konton. En valutaswap är också ett vanligt sätt att förlänga en termin som förfaller.

Kontakt

Ring oss om du har frågor.

Customer service