Fondsparande för företag

Varför ska jag spara i fonder?

  • Ett sparkapital öppnar upp nya affärsmöjligheter
  • Du minskar risken och ökar möjligheten till avkastning
  • Du slipper leta efter rätt tillfälle att köpa eller sälja

    Logga in och börja spara i fonder

Här berättar vi om några av våra fonder och vad du ska tänka på för att få ett sparande som passar just dig. Längre ner finns en praktisk steg för steg-guide för hur du kommer igång med ditt månadssparande i fonder.

Att köpa fonder innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina insatta pengar.

Få experthjälp med våra strategifonder 

Våra strategifonder är en bekväm sparlösning för dig som inte aktivt vill följa marknaden. De består av färdiga paket med exempelvis olika fonder och aktier. Våra experter ansvarar sedan för att analysera, förvalta och ändra strategifondernas innehåll över tid. Du får ett brett sparande med god riskspridning. Dessutom tar vi hänsyn till olika hållbarhetsaspekter, exempelvis miljön, i förvaltningen.

Fonder hos oss klassas enligt risknivå. Skalan är 1–7, där 7 är högst risk. För våra strategifonder ligger risknivån mellan 3 och 6. För dig som sparar långsiktigt kan en högre risknivå ge bättre avkastning. Om du däremot planerar att använda pengarna inom några år bör du välja låg risk. Risknivån står inom parentes efter fondens namn.

­

Fondens värde kan variera kraftigt på grund av fondens sammansättning och de förvaltningsmetoder fondbolaget använder sig av.
Mer information om risk

Har du frågor eller är osäker på vilka fonder du ska välja? Ring oss på 0771-62 53 53, så hjälper vi dig att se över ditt sparande. Vi har öppet dygnet runt, alla dagar.