Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Grönt lån för certifierat skogsbruk

  • Finansiera skog, skogsbruk och skogsfrämjande åtgärder
  • Få grön finansiering genom certifierat skogsbruk
  • Möt framtida hållbarhetskrav – redan idag
  • Finansiera skog, skogsbruk och skogsfrämjande åtgärder
  • Få grön finansiering genom certifierat skogsbruk
  • Möt framtida hållbarhetskrav – redan idag

Få grön finansiering genom certifierat skogsbruk

Omkring två tredjedelar av Sveriges yta består av skog som bland annat utgör ett hem för djur och växter, tar upp koldioxid från luften  och ger oss förnybara materialval som hjälper till att fasa ut fossila råvaror. Skogen är en central del av vårt ekosystem och du som bedriver ett hållbart skogsbruk spelar en stor roll i arbetet för att främja den biologiska mångfalden och för att skapa ett mer klimatneutralt samhälle. Vi vill göra det möjligt för din verksamhet att växa och kunna möta framtida hållbarhetskrav redan idag. Därför erbjuder vi dig vårt gröna lån för certifierat skogsbruk.

Vem kan ansöka om lånet?

Lånet passar dig som bedriver certifierat skogsbruk och behöver finansiering för skog, skogsbruk eller skogsfrämjande åtgärder. För att uppfylla lånekraven  behöver skogen vara certifierad och brukas enligt FSC (Forest Stewardship Council) eller PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Dessutom behöver den certifierade skogsfastigheten utgöra pant för lånet.

Våra rådgivare är redo för dina frågor

Lämna dina uppgifter så ringer vi upp dig.

Du kanske också är intresserad av

Skogslikvidkonto

Ett skogslikvidkonto använder du tillfälligt för dina skogslikvider i väntan på att pengarna placeras på skogskontot inför deklarationen.

Skogskonto

Som skogsägare är det viktigt att kunna fördela skogsintäkterna över flera år och få en mer fördelaktig skattesituation. Det gör du enkelt med ett skogskonto.

Skogsskadekonto

När du får ersättning från försäkringsbolag för skador i skogen kan du sätta in pengarna på ett skogsskadekonto för att jämna ut och beskatta intäkterna över flera år.