Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Hästförsäkring

Har du en häst eller arbetar du med hästar kan det vara bra att se till så att de är försäkrade. Med en hästförsäkring är du på den säkra sidan, även om olyckan är framme. Läs vidare för att ta reda på mer om vad en hästförsäkring är, varför den är bra att ha och hur du skaffar en.

Vad är en hästförsäkring?

En häst­försäkring är en försäkrings­form speciellt inriktad mot just hästar. Häst­försäkringar kan ofta anpassas utifrån de aktiviteter och risker som den försäkrade hästen utsätts för. Har du en ridhäst kan den behöva en annan typ av skydd jämfört med en travhäst eller en avelshäst. Det kan också behövas olika typer av försäkringar beroende på hästens ålder eller ras.

Häst­försäkringen täcker upp för kostnader som kan uppstå i samband med att hästen blir sjuk eller skadad. Oftast rör det sig om veterinär­kostnader men kan också vara kostnader för exempelvis mediciner och vårdprodukter.

Vilken hästförsäkring ska jag ha?

En viktig häst­försäkring är en så kallad veterinär­vårds­försäkring. Med den får du ersättning för eventuella veterinär­kostnader i samband med att hästen får veterinär­vård efter skada eller sjukdom. Eftersom veterinär­kostnader kan bli höga är en veterinär­vårds­försäkring ett förmånligt skydd.

Utöver veterinär­vårds­försäkringen kan du också skaffa en liv- och använd­barhets­försäkring för din häst. Liv- och användbarhets­försäkringen ger skydd mot förlorad användbarhet till följd av skada eller sjukdom. Med livförsäkringen får du en engångs­ersättning från försäkrings­bolaget om din häst avlider.

Det finns fler häst­försäkringar som du kan välja till beroende på vad din häst används till och vilka förutsättningar den har. Med ett större skydd blir försäkrings­premien högre men har du en mindre omfattande försäkring får du själv i högre utsträckning stå för eventuella vårdkostnader som kan uppstå.

Hur skaffar jag en hästförsäkring?

Du kan enkelt skaffa en häst­­försäkring genom vår samarbets­­partner Dunstan. Dunstan är det enda försäkrings­bolaget som specialiserar sig på just häst- och gårds­­försäkringar. De erbjuder häst­­försäkring utan fasta självrisker och dessutom ingår en trygg­hets­försäkring med skydd mot dolda fel. Vill du teckna häst­försäkring hos Dunstan hjälper de dig även att säga upp din nuvarande försäkring.

Läs mer om hur du kan försäkra din häst (Dunstan.se)

Du som är kund hos oss idag får ett extra förmånligt erbjudande när du försäkrar din hästgård (Dunstan.se)