Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Tjänstepension till dig och dina medarbetare

Att erbjuda tjänstepension ses idag som en förutsättning för att locka de bästa talangerna och behålla viktig kompetens. Det skapar inte bara trygghet för dig och dina medarbetare – det stärker också företags attraktionskraft.

Oftast är det först när det oförutsedda händer som det blir uppenbart om du och dina anställda har rätt försäkringar eller inte. Vi kan hjälpa er att vara bättre rustade för oväntade sjukdomar, olyckor och dödsfall, och samtidigt trygga pensionen. Dessutom blir du en attraktiv arbetsgivare som har lättare att locka och behålla kompetent arbetskraft.

Just nu har du som är medlem i Sveriges Textilhandlare förmånliga rabatter på attraktiva tjänstepensionslösningar hos oss på SEB.

Rabatter på tjänstepension och trygghetsförsäkringar för företaget

 • Sjukförsäkring: 50 % rabatt
 • Premiebefrielse: 22 % rabatt
 • Vårdförsäkring: 10 % rabatt

 

Rabatter på pensionssparande för de anställda

Den rabatterade pensionspremien innebär att mer pengar avsätts till den anställdes ålderspension.  

 • Pensionssparande i fondförsäkring:
  0 % kapitalavgift (ord. 0,40 %)
  3 % premieavgift
  Fast årlig avgift 311 kr

 • Pensionssparande i traditionell försäkring:
  0,60 % kapitalavgift (ord 0,95 %)
  3 % premieavgift
  Fast årlig avgift 192 kr

Utöver rabatterna får du även:

Smidig digital administration av företagets tjänstepensioner, ingår utan extra kostnad.

Personlig årlig rådgivning, för både dig och dina anställda. Rådgivningen sker på distans, via telefon och med delad skärm. Tillsammans går vi igenom tjänstepensionslösningen och de individuella val som behöver göras, vi räknar på hur den framtida pensionen kan se ut och tittar även på hur ekonomin skulle påverkas vid långvarig sjukskrivning eller ett dödsfall.

 

SEB Bot Advisor - du som har din tjänstepension i en fondförsäkring hos oss kan välja att utan extra kostnad koppla till en automatisk rådgivningsrobot, som ger löpande individuella placeringsråd, året runt, för bästa möjliga avkastning.

Vad kan ingå i en tjänstepensionslösning?

Grunden i en tjänstepensionslösning är själva sparandet till pensionen. Utöver det bestämmer du som arbetsgivare själv vilka delar du vill lägga till i ditt anställningserbjudande, och vem på företaget som ska få vilka delar.

Pensionssparande
Tjänstepensionen kompletterar den allmänna pensionen . Du som arbetsgivare väljer hur mycket du vill sätta undan till pensionssparandet för den anställde varje månad, och den som ska få pensionen väljer själv sparform.

Sparformer för pensionssparandet – välj sparform utifrån hur aktiv sparare du vill vara och vilken risk du vill ta med sparandet.

 • Fondförsäkring – sätt ihop en egen fondmix, variera risknivån som du vill, följ utvecklingen och byt fonder allteftersom. Du kan också koppla till vår automatiska placeringsrobot som håller koll och ser till att du alltid har de bästa möjliga placeringarna.
 • Traditionell försäkring - ett sparande med garanti där professionella förvaltare sköter placeringarna i ditt sparande.
 • Depåförsäkring – för dig som är mycket intresserad av placeringar och har ett lite större pensionskapital. Blanda fonder med strukturerade placeringar, aktier och obligationer, och håll noga koll på utvecklingen.

Sjukförsäkring – ersätter inkomstförlust vid längre tids sjukdom.

Premiebefrielseförsäkring – en försäkring som betalar sparandet till pensionen samt premien för familjepension och sjukförsäkring om du blir sjukskriven längre tid än 90 dagar.

Familjepension – ger ekonomiskt stöd i form av månatliga utbetalningar till de efterlevande om du skulle avlida.

Vårdförsäkring – rätt vård snabbt när du behöver det, så att du kan bli frisk och komma tillbaka till jobbet så snart som möjligt.  

Olycksfallsförsäkring – ger ekonomisk ersättning för kostnader till följd av olycka och vid bestående men efter olyckan. Gäller dygnet runt.

Tjänstegruppliv (TGL) – ger dina efterlevande ekonomisk trygghet i form av ett engångsbelopp om du skulle avlida.

Löneväxling – byt lön idag mot framtida tjänstepension
Med hjälp av löneväxling kan du erbjuda dina anställda att byta ut en del av bruttolönen till ett tjänstepensionssparande. Det brukar vara en mycket uppskattad personalförmån som gör det lättare att attrahera och behålla kvalificerad arbetskraft. Dessutom behöver det inte betyda merkostnader för dig som arbetsgivare. Kostnaden för pensionssparande är nämligen lägre än kostnaden för lön. Därför kan du sätta av en högre premie än den lön som den anställde löneväxlar, utan att det kostar dig som arbetsgivare något extra. Skatten på de framtida tjänstepensionsutbetalningarna är dessutom ofta lägre än skatten på lönen idag, därför är det extra förmånligt även för den anställde.

Har du frågor om våra tjänstepensionslösningar eller om löneväxling?

Välkommen att höra av dig till oss, så hjälper vi dig.  

SEB Pension & Försäkring är en av de allra största leverantörerna av fondförsäkringar i Sverige. Vi erbjuder ett komplett sortiment av produkter och tjänster inom pensions- och trygghetsområdet, till både företag och privatpersoner.

När du tecknar tjänstepensionsavtal hos oss har både du, och dina anställda, möjlighet att få en ordentlig genomgång av privatekonomin tillsammans med någon av våra bankrådgivare. Vi tittar alltid på helheten och går till exempel igenom bolån, sparande och betalningslösningar.