Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

5 tips inför årsskiftet för bostadsrättsföreningar

Här har vi samlat det viktigaste du behöver göra inför årsskiftet. Tänk på att vara ute i god tid – då får du snabbare hjälp.

 1. Gör en extra amortering i god tid

  Om föreningen vill göra extra amorteringar på bolånen är ett bra tips att göra det mellan den 1 och 17 december. Veckan före jul kan det bli svårt att hinna få igenom en extra amortering. Du kan beställa en avi hos oss som vi skickar ut till förvaltaren eller den som sköter ekonomin för föreningen.
 2. Välj räntevillkor för lån som ska förlängas

  Om föreningens bolån ska förlängas vid årsskiftet behöver du skicka in blanketten ”Val av villkor” i god tid till oss för att ränteändringarna ska hinna registreras. Om vi inte får in blanketten i tid kan det påverka engagemangsbeskedet.
 3. Beställ extra engagemangsbesked

  Om du behöver ett extra engagemangsbesked till din revisor behöver du beställa det särskilt. Det gäller även om du har automatiskt årligt utskick.
  Beställ extra engagemangsbesked
 4. Se över fullmakter för nya styrelseledamöter

  Om föreningen kommer byta ut hela eller delar av styrelsen kan det vara klokt att se över fullmakterna som finns på internetbanken. Tips: Förenkla administrationen genom att lägga till två administratörer på internetbanken. Då kan de själva enkelt lägga till, ta bort eller ändra användarnas behörigheter.
 5. Meddela om föreningen har bytt förvaltare

  Kom ihåg att meddela din kontaktperson hos oss om föreningen har bytt förvaltare. Uppdatera även eventuella fullmakter och ny adress dit vi ska skicka låneavier, exempelvis en inläsningscentral som förvaltaren använder.