Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Starta aktiebolag via Fortnox lagerbolag – nästa steg

Vi är glada över att du har valt oss som bank för ditt nya bolag.

Nu har du gjort klart stegen hos Fortnox. Det är några steg kvar i SEB innan du kan komma igång med ditt företag. Så här går det till: 

 1. Fyll i din ansökan 
  Fyll i din ansökan och svara på våra frågor för att vi ska lära känna dig som kund lite bättre. Det är bara du som står på bankfullmakten som kan göra ansökan hos oss. 
  Ansök om att bli kund (identifiera dig med BankID)
  OBS! Du kan bara ha en ansökan igång i taget. Har du en annan ansökan igång sedan tidigare behöver du logga in och göra klart eller ta bort ansökan. Därefter kan du gå in på länken här ovan igen och ange ditt organisationsnummer som du har fått från Fortnox.
 2. Sätt in aktiekapitalet 
  När vi har hanterat och godkänt din ansökan öppnar vi ett grundkonto till dig som du sätter in ditt aktiekapital på.
  Hitta ditt grundkontonummer (identifiera dig med BankID)
 3. Likvidintyg och registrering
  När vi har tagit emot ditt aktie­kapital utfärdar vi ett likvid­intyg som bekräftar att aktie­kapitalet är insatt på ett grundkonto hos oss. En del av aktieka­pitalet använder vi sedan för att betala fakturan för arvoden och registrerings­avgifter från Fortnox åt dig. Har fakturan en annan avsändare än Fortnox betalas den av bolaget eller aktie­ägarna själva. Därefter ger vi likvid­intyget till Fortnox som då kan utfärda en generalfullmakt samt påbörja registreringen hos Bolagsverket. När registreringen är klar skickar Fortnox alla bolagsuppgifter till dig.

  OBS! Vid misstanke om att det egna kapitalet understiger hälften av aktiekapitalet måste styrelsen i bolaget, enligt lag, upprätta en kontrollbalansräkning. Kontakta din revisor, eller liknande, för att få råd om hur ni undviker en sådan situation.

 4. Boka in ett möte med en rådgivare 
  Innan du kommer igång med din verksamhet behöver du skaffa bank­tjänster för ditt bolag. Vi hör därför av oss när det är dags att boka in ett möte med en rådgivare, som sätter upp tjänsterna tillsammans med dig. Startavgiften för vårt företagspaket är 2 500 kronor exklusive moms. Du betalar ingen månadsavgift det första halvåret, därefter kostar det 130 kronor exklusive moms per månad. Likvidintyg ingår utan extra kostnad.