Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Starta aktiebolag via Fortnox lagerbolag – nästa steg

Vi är glada över att du har valt oss som bank för ditt nya bolag.

Nu har du gjort klart stegen hos Fortnox. Det är några steg kvar i SEB innan du kan komma igång med ditt företag. Så här går det till: 

 1. Ansök om att bli kund
  Fyll i din ansökan och svara på våra frågor för att vi ska lära känna dig som kund lite bättre. Det är bara du som står på bankfullmakten som kan göra ansökan hos oss. 
  Ansök om att bli kund (identifiera dig med BankID)
  Du kan bara ha en ansökan igång i taget. Har du en annan ansökan igång sedan tidigare behöver du logga in och göra klart eller ta bort ansökan. Därefter kan du gå in på länken till den digitala ansökan igen och ange ditt organisationsnummer som du har fått från Fortnox.

  OBS! Om du har utländska ägare eller företrädare, har gjort en nyemission i samband med köpet av lagerbolaget eller inte kan signera digitalt måste du ansöka via kontor. 
  Fyll i kontaktformulär för att bli kund på kontor 

 2. Sätt in aktiekapitalet 
  När vi har hanterat och godkänt din ansökan öppnar vi ett grundkonto till dig som du sätter in aktiekapitalet på.
  Hitta ditt grundkontonummer (identifiera dig med BankID)
 3. Vi utfärdar likvidintyg
  När vi har tagit emot aktiekapitalet utfärdar vi ett likvidintyg och ger det till Fortnox. Likvidintyget bekräftar att aktiekapitalet är insatt på ett grundkonto hos oss.

 4. Betala fakturan från Fortnox​

  Fakturan för lagerbolaget behöver betalas. Det kan göras så fort fakturan är utställd. Fakturan behöver vara betald för att du ska kunna gå vidare med steg 5 och 6. ​Det är först efter att likvidintyget är utfärdat och fakturan till Fortnox är betald som du kommer få din generalfullmakt.

 5. Fortnox registrererar bolaget
  När vi utfärdat likvidintyget och fakturan till Fortnox är betald påbörjar Fortnox registreringen hos Bolagsverket. När registreringen är klar skickar Fortnox alla bolags­handlingar till dig tillsammans med general­fullmakten.​

 6. Boka uppstartsmöte med rådgivare
  När du har fått general­fullmakten behöver du boka du in dig på ett möte med en rådgivare. Vi har skickat dig instruktioner hur du gör det via sms. På mötet sätter vi upp bank­tjänsterna du behöver för att driva din verksamhet och ser till att du kommer igång.

  Startavgiften för vårt företagspaket är 2 500 kronor exklusive moms. Du betalar ingen månadsavgift det första halvåret, därefter kostar det 130 kronor exklusive moms per månad. Likvidintyg ingår utan extra kostnad.