Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

”Tjänsten sparar företagaren väldigt mycket tid”

Sedan SEB gjorde det möjligt för kundföretag att digitalt ansluta sig till tjänsten för automatisk bokföring, har intresset för tjänsten ökat rejält. Allt fler kunder ser hur mycket tid och arbete som sparas när bokföringen automatiseras och effektiviseras.

Petra Arvidsson

Några som framförallt framhåller den automatiska bokföringens förtjänster är redovisningsbyråer. Petra Arvidsson, som är redovisningskonsult på Numbers & Friends, har flera kundföretag som använder automatisk bokföring.

– För mig som redovisningskonsult spar det mycket tid. Det gör i sin tur att jag kan lägga mer tid på att analysera bolagen och ägna mig åt rådgivning. Det skapar ett större mervärde för mina kunder, säger hon, och tillägger att hon ofta föreslår sina kunder att börja använda tjänsten.

– Det som gör att också kunderna är väldigt nöjda är framförallt att de inte längre behöver gå in på internetbanken för att hantera betalningar och kontoåterrapportering, säger Petra Arvidsson, som fortsätter:

– Allt görs från bokföringen. Det spar företagaren väldigt mycket tid.