Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Swish företag – betalningar för företag

Ta betalt enklare med Swish företag

 • Snabbt, säkert och lätt att använda
 • Pengarna direkt in på kontot
 • Swishnummer kan kopplas till samma konto

Om Swish företag

Med Swish företag blir det enklare för dig att ta emot betalningar från privatpersoner. För att komma igång behöver du bara ansluta till tjänsten. Samtidigt får du ett Swishnummer som kopplas till ditt företagskonto.

Swish företag är praktiskt när ditt företag, din förening eller din organisation vill komplettera betalningsalternativen i verksamheten. Du kan ta betalt var du än befinner dig och den som betalar behöver endast Swishappen och internetuppkoppling. Du ser alltid vem pengarna kommer från.

Ring oss på 0771-62 53 53 så hjälper vi dig att ansluta till Swish. Se till att ha Mobilt BankID eller din digipass tillgänglig.

Du är också välkommen att prata med din rådgivare eller att besöka något av våra bankkontor.

Enskild firma? Skaffa Swish på tre minuter!

För dig med enskild firma har vi gjort det extra enkelt att ansluta till Swish företag. Du gör det direkt via internetbanken.
Logga in och anslut till Swish företag

 1. Privatpersonen använder Swishappen för att fylla i ditt Swishnummer, belopp och eventuellt meddelande
 2. Privatpersonen godkänner betalningen med mobilt BankID och pengarna skickas till det konto du har kopplat till Swishnumret.
 3. Pengarna finns på ditt konto inom några sekunder, oavsett vilken bank privatpersonen använder. Du kan se alla mottagna betalningar direkt på internetbanken eller i vår app SEB Företag. Där ser du också namn, telefonnummer och eventuellt meddelande från den som har betalat.
 4. Privatpersonen får en bekräftelse på att betalningen är genomförd i Swishappen. Du ansvarar för att lämna kvitto på köpet.
  På getswish.se/demo kan du testa Swish och se hur det fungerar.
  getswish.se/demo

Vad behöver jag för att ansluta mig till Swish företag?
Du behöver vara kund hos oss och ha ett företagskonto.

Hur ser ett Swishnummer ut? Går det att välja?
Alla Swishnummer börjar med ”123-” följt av sju siffror. Numret skapas slumpmässigt och går tyvärr inte att välja. Undantaget är om du har ett 90-konto – då kan du få samma nummer som Swishnummer.

Hur gör jag en återbetalning?
I dagsläget går det inte att göra återbetalningar via Swish. Alternativen kan vara kontant återbetalning eller banköverföring.

Kan mitt företag använda Swishappen?
Nej. Swishappen är till för privatpersoner som vill skicka och ta emot pengar.

Finns det något maxbelopp för varje betalning?
Med Swish företag kan du ta emot upp till 150 000 kronor per transaktion. Beloppsgränsen för privatpersoner varierar mellan olika banker.

Pris per månad: 40 kr
Inbetalning via Swish: 2,50 kr/st.

För fullständig prisinformation, se prislistan.

På getswish hittar du affischer, banners och annat fritt material som du kan använda för att visa att du tar emot Swishbetalningar.
Getswish – företagsmaterial

Swish är en gemensam tjänst från Sveriges storbanker. För att den ska upplevas så konsekvent som möjligt finns några riktlinjer för hur du använder varumärket. Du hittar riktlinjerna på samma sida som marknadsmaterialet.

Swish för webbutiker och appar

Med tjänsten Swish handel kan du ta betalt med Swish i din webbutik eller app.
Så funkar Swish handel

Customer service