Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Vad SEB:s kunder tycker om Oxceed

Här berättar två CFO:er om hur de använder Oxceed och deras erfarenheter av tjänsten.

Wayke AB: ”Vi halverade tiden för att sammanställa bokslutsrapporten”

Daniel Ahlenblad, CFO på Wayke

Wayke är ett företag som driver en digital marknadsplats för bilar. Verksamheten startades på initiativ av föreningen Svensk Bilhandel 2017 med syftet att handeln skulle få en egen försäljningskanal av begagnade bilar. Omsättningen ligger i dag kring 35–40 miljoner kronor per år. Företaget, som är SEB-kund, har använt Oxceed sedan 2019.

Waykes CFO Daniel Ahlenblad berättar att han kom i kontakt med Oxceed när han tidigare drev en egen redovisningsbyrå. Det var sedan naturligt att använda systemet när han började på Wayke. Han menar att Oxceed framförallt lämpar sig för något större företag med aktiva ekonomiavdelningar och som jobbar mycket med rapportering.

– Vi använder Oxceed bland annat för att följa upp förfallna kundfakturor, vilket gör att vi snabbt kan följa upp och uppdatera våra kassaflödesprognoser. Och vi kan göra det på daglig basis, säger Daniel Ahlenblad, som berättar att systemet används både när det gäller den interna rapporteringen och vid rapportering till styrelsen.

– Tack vare Oxceed så har vi halverat den tid det tar att göra den månatliga bokslutsrapporten, säger Ahlenblad, som också vill poängtera att systemets fördelar inte bara handlar om att uppföljningar och sammanställningar blir enklare och snabbare.

– Eftersom eventuella fel upptäcks snabbare så blir rapporteringar också mer tillförlitlig, säger han.

EQL Pharma: ”Det är ett lättanvänt system som gör rapporteringen mer tillförlitlig”

Jennie Sterning, CFO på EQL Pharma

EQL Pharma är ett läkedelsbolag som är inriktat på generiska läkemedel. Bolaget, som är kund hos SEB, grundades 2006 och är i dag noterat på marknadsplatsen Spotlight Stock Market. EQL Pharma växer snabbt och omsättningen har de senaste åren ökat med i genomsnitt 30 procent per år. Bolaget har använt Oxceeds system sedan 2018.

När Jennie Sterning, CFO på EQL Pharma, upptäckte hur mycket tid hon la ner på att sammanställa den finansiell informationen till ledningen och styrelse tog hon kontakt med Oxceed.

– Med Oxceed sparar jag nu flera timmars arbete plus att rapporteringen blir betydligt mer tillförlitlig, Jennie Sterning, som även vill betona systemets flexibilitet.

– Ju mer jag använde Oxceed, desto mer såg jag möjligheterna när det gäller att göra rapporter, säger Sterning, som också vill understryka en annan stor fördel.

– Trots de många möjligheterna så är det inget komplext system. Det är lättanvänt och det går snabbt att komma igång, säger hon, och berättar att hon haft stor nytta av den direkta kontakten med Oxceeds kundsupport.

 

Dator med statistik

Bättre ekonomisk översikt med Oxceed

Oxceed är en molnbaserad plattform för finansiell uppföljning och prognoser. Det är ett intuitivt program med färdiga mallar som även går att skräddarsy. Du kan enkelt integrera det med Fortnox, Visma, Björn Lundén, Hogia med flera.

Läs mer om tjänsten

Customer service