Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Digipass

Digipassen är en personlig säkerhetsdosa som du använder för att ta fram slumpmässiga engångskoder. Koderna använder du tillsammans med ditt personnummer för att identifiera dig när du till exempel loggar in på internetbanken eller signerar räkningar.

Så skaffar du en digipass

Om du redan har en digipass till internetbanken för privatpersoner och Enkla firman kan du använda den. Annars är du välkommen in på närmaste bankkontor för att få en digipass. Kom ihåg att ta med din legitimation.

Så aktiverar du din digipass

  1. Ha kodkuvertet och digipassen till hands (om du fick din digipass direkt på kontoret, kan du gå vidare till steg 2). Tryck på piltangenten. "PIN" visas i fönstret (om "FAIL" visas, tryck en gång till på piltangenten).
  2. Fyll i pinkoden som står i kodkuvertet. "NEW PIN?" visas.
  3. Knappa in en ny, fyrsiffrig kod (din pinkod) och lägg den på minnet för framtida bruk. Skulle du skriva in fel siffra kan du radera med piltangenten. "PIN CONF" visas.
  4. Knappa in din nya pinkod igen. "NEW PIN CONF" visas under en kort stund. Därefter visas texten "APPLI".

Nu har du aktiverat din digipass och kan använda den för att logga in på internetbanken.

För att stänga av digipassen trycker du två gånger i följd på piltangenten. Om du inte gör det så stänger den av sig automatiskt efter 30 sekunder.

Tips när du väljer pinkod till din digipass

  • Välj en sifferkombination som är svår för andra att lista ut. Undvik därför siffror som ingår i ditt personnummer, siffror i ordningsföljd eller fyra likadana siffror.
  • Förvara koden på säker plats, långt från din digipass.
  • Lär dig koden utantill.
  • Byt kod till digipassen då och då.
Customer service