Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Skogsägare

Avverkad skog

Förmånliga konton

Skogslikvidkonto

Med vårt Skogslikvidkonto kan du fritt disponera pengarna och får högre ränta än på ett vanligt transaktionskonto. Innan du fastställer årets resultat sätter du tillfälligt in skogslikvider och försäkringsersättningar på ett skogslikvidkonto. Efter årsskiftet och innan du skickar in din deklaration placerar du pengarna på ett vanligt skogskonto eller skogsskadekonto.
Skogslikvidkonto

Skogskonto

Som skogsägare är det viktigt att kunna fördela skogsintäkterna över flera år för att få en fördelaktigare skattesituation. Med vårt Skogskonto jämnar du enkelt ut intäkterna mellan olika år.
Skogskonto

Skogsskadekonto

Om du får ersättningar från försäkringsbolag för skador i skogen kan du sätta in pengarna på vårt Skogsskadekonto.
Skogsskadekonto

Finansiering

Vi erbjuder finansieringslösningar som är speciellt anpassade för skogsegendomar, avverkningslån i väntan på skogslikvider och lån med bra villkor till de maskiner som verksamheten kräver.

Förmögenhetsförvaltning och generationsskifte

Vi har specialistkompetens för hela flödet inför, under och efter en försäljning eller överlåtelse, till exempel vid ett generationsskifte. Som enskild näringsidkare är det också viktigt att hålla isär dina egna och ditt företags pengar eftersom du omfattas av speciella regler när det gäller placeringar. Våra experter inom förmögenhetsförvaltning, juridik och skatter hjälper dig att se över detta.

Årlig genomgång

I vårt erbjudande ingår minst ett affärssamtal varje år då vi erbjuder en ordentlig affärsgenomgång.

Odlat ett intresse för skog? Så undviker du fallgroparna

Som förstagångsköpare av en skogsfastighet är det flera saker du behöver vara uppmärksam på. Vår skog- och lantbruksexpert pratar om möjligheterna, misstagen och hur du får hjälp med värderingen.
Läs Joakims inlägg på Make it

Aktuella räntor

För Skogskonto, Skogslikvidkonto, Skogsskadekonto.

Fler aktuella räntor

Kontakta oss

Kvalificerad hjälp och rådgivning
Vi finns tillhands när du behöver oss. Genom din rådgivare får du tillgång till all den expertis som finns samlad hos oss och dessutom får du personlig rådgivning dygnet runt, alla dagar på Telefonbanken företag.

© Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ)
Customer service