Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Lantbrukare

Solnedgång vid ett sädesfält

Prissäkring genom råvaror

Dagens spannmålspriser bestäms i allt högre grad av omvärldsfaktorer. När du prissäkrar dina produkter får du både ekonomisk stabilitet och förutsägbarhet i verksamheten samtidigt som du har möjlighet att utnyttja fördelaktiga prisrörelser. Som Nordens ledande råvaru- och valutabank har vi lång erfarenhet av prissäkring i spannmål, oljeväxter och diesel. I vårt marknadsbrev får du de senaste nyheterna och trenderna inom jordbruksmarknaderna.

Riskgenomgång

Tillsammans med våra specialister kartlägger vi dina finansiella risker, valutarisker och prisrisker och hur dessa kan påverka ditt resultat – allt för att minimera riskerna på ett effektivt sätt.

Finansiering

Vi erbjuder finansieringslösningar som är speciellt anpassade för lantbruksegendomar och lån med bra villkor till de maskiner som verksamheten kräver. Vi har också rörelsefinansiering, spannmålslikvider och EU-lån i väntan på utbetalningar av EU-ersättningar.

Förmögenhetsförvaltning och generationsskifte

Vi har specialistkompetens för hela flödet inför, under och efter en försäljning eller överlåtelse, till exempel vid ett generationsskifte. Som enskild näringsidkare är det också viktigt att hålla isär dina egna och ditt företags pengar eftersom du omfattas av speciella regler när det gäller placeringar. Våra experter inom förmögenhetsförvaltning, juridik och skatter hjälper dig att se över detta.

Årlig genomgång

I vårt erbjudande ingår minst ett affärssamtal varje år och då gör vi en ordentlig genomgång av hela din ekonomiska situation.

Vad är din skörd värd om tolv månader?

Med prissäkring vet du på förhand hur mycket du får betalt och kan planera din ekonomi, oavsett vad som händer med marknadspriserna. Vår skog- och lantbruksexpert går igenom hur det fungerar och vad du bör tänka på.
Läs Joakims inlägg på Make it

Kontakta oss

Kvalificerad hjälp och rådgivning
Vi finns tillhands när du behöver oss. Genom din rådgivare får du tillgång till all den expertis som finns samlad hos oss och dessutom får du personlig rådgivning dygnet runt, alla dagar på Telefonbanken företag.

Customer service