Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Leasing och avbetalning – företag

Vi erbjuder leverantörsoberoende leasing där du kan samla ditt engagemang på ett ställe. Få en snabb offert med vår leasingkalkylator.

Finansiera din företagsbil eller andra objekt genom leasing eller avbetalning. Vid leasing hyr du av oss och momsen är helt eller delvis avdragsgill. Väljer du avbetalning fungerar objektet eller utrustningen som säkerhet och företaget står som ägare och gör egna avskrivningar. Vi hjälper dig att hitta en finansierings­lösning som bäst passar dina behov.

Vad vi kan erbjuda dig och ditt företag

 • Rådgivning av en expert

  Hos oss får du hjälp av erfarna produktspecialister som är väl insatta i din bransch – oavsett om det är tjänsteföretag, verkstad, entreprenad eller transportbranschen.
 • Rätt typ av finansiering

  Vi hjälper dig att hitta en finansieringslösning som bäst passar dina behov. Allt utifrån hur du ska använda objektet och vilken typ av objekt du är intresserad av.
 • Vi sköter allt det praktiska

  Vi är helt leverantörsoberoende och hjälper till med allt det praktiska. Allt från att kontakta leverantören, beställa fordon eller maskin till att teckna avtal.

Leasing eller avbetalning?

Leasing

 • Vid leasing är SEB som äger objektet men du har nyttjanderätt.
 • Månadsavgiften avdragsgill i företagets bokföring.
 • Leasing är ett annuitetslån, det vill säga alla betalningar är ungefär lika stora.
 • Leasing är mycket vanligt vid bilfinansiering eftersom företaget oftast får dra av halva momsen på leasingavgifterna.

Avbetalning

 • Vid avbetalning är det du som äger objektet.
 • Du styr avskrivningen på objektet och kan därmed påverka balansräkningen.
 • Avbetalning läggs som regel upp med rak amortering, vilket innebär att du amorterar lika mycket varje månad, men räntedelen blir lägre allt eftersom skulden minskar.
 • Vid exempelvis taxiverksamhet, rekommenderar vi alltid avbetalning.

Leasing

Leasing innebär att du betalar för nyttjandet av ett objekt, inte för själva ägandet. Med leasing kan du anpassa finansieringen till objektet och hur det används i din verksamhet. Leasing är ett bra alternativ när ditt företag behöver utrustning som annars skulle kräva en stor egen investering. Du betalar istället en månadskostnad under en avtalad period.

Billeasing

Hos oss kan du leasa både personbil och lätt lastbil. Med hjälp av vår leasingkalkylator kan du snabbt och enkelt se vad din avgift blir. Har du en elbil kan du dessutom ta del av vårt erbjudande för grön billeasing*.

Leasing av övriga objekt

Skaffa maskiner eller inventarier utan att låsa upp rörelsekapital. Upptäck möjligheterna med vårt leasingerbjudande. Ring oss så hjälper vi dig.

Vagnparksfinansiering

Har ni fler än 10 bilar i företaget kan ni teckna ett ramavtal med oss för en smidigare process. Då får ni även hjälp med administrationen genom vår samarbetspartner Bilreda. Ring oss så hjälper vi dig.

Leasingkalkylator

Med vår leasingkalkylator kan du räkna ut vad det skulle kosta att leasa en ny personbil eller lätt lastbil. Skriv in dina uppgifter och få en överblick över hur dina villkor kan anpassas utifrån bland annat pris och löptid. Testa kalkylatorn direkt i Business Arena.

Avbetalning

Avbetalning ger dig möjligheten att äga objektet samtidigt som du sprider kostnaderna över tid. Istället för att göra en stor initial investering kan du anpassa finansieringen till objektet och dess användning i din verksamhet. Det är ett bra alternativ när ditt företag behöver utrustning utan att belasta kassaflödet.

Avbetalning för bil och övriga objekt

Köp inventarier i företaget utan att behöva betala allt på en gång. Tillsammans med dig sätter vi en plan för avbetalningen sett till objektets pris, hur lång avbetalningstid du vill ha, kontantinsatsen och den aktuella räntan. Köper du en elbil kan investeringen finansieras med vårt erbjudande grön avbetalning.*  

Du kan skaffa personbil eller lätt lastbil med vår gröna billeasing eller gröna avbetalning. För att kunna göra det krävs det att fordonet drivs helt på el. Då uppfylls kravet för att finansiera leasingen eller avbetalningen med vår gröna obligation, som investerar i insatser med målet att skapa en mer hållbar framtid. 

Kontakta oss

Ring oss så hjälper vi dig.

Måndag, tisdag och torsdag: 9–16
Onsdag: 10–16
Fredag: 9–16