Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Checklista: 5 smarta tips för bostadsrättsföreningen

 1. När det är dags att lägga om lånen

  När det är dags att ta nya lån eller lägga om befintliga lån försök att alltid sprida lånen på olika räntebindningstider. Då minskar du risken och föreningens ekonomi bli mindre sårbar om boräntorna skulle stiga. Dessutom blir det enklare att långsiktigt budgetera föreningens ekonomi när en del av lånen har längre bindningstider.
 2. Upprätta underhållsplan

  För att undvika onödiga, dyra och akuta renoveringar är det bra att upprätta en underhållsplan och uppdatera den årligen för att kunna planera underhållet över tid. Hör gärna av dig till oss i god tid om du behöver utöka lånen för att finansiera underhållet.
 3. Hyresrätter som ska omvandlas till bostadsrätt

  Planerar din förening att omvandla en befintlig hyresrätt till bostadsrätt för att sedan sälja den? Då kan det vara mer ekonomiskt att använda pengarna från försäljningen för att amortera av större lån.
 4. När föreningen byter styrelse

  Om föreningen har fullmakter hos banken behöver du uppdatera dem när föreningen byter hela eller delar av styrelsen. Och när det är dags att byta ordföranden behöver banken dessutom ett nytt intyg om verklig huvudman. Se också till att den nya styrelsen har information om din bankkontakt.
 5. När föreningen byter förvaltare

  Om du anlitar eller byter ekonomisk förvaltare – kom ihåg att meddela din bankkontakt och uppdatera eventuella fullmakter.