Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Fondförsäkring

Fondförsäkring passar både dig som själv vill bestämma hur pengarna ska placeras och dig som hellre vill att någon annan sköter dina fondplaceringar. Vi vet att god riskspridning är nyckeln till lyckade placeringar. Därför erbjuder vi fonder med olika risknivåer och placeringsinriktningar.

Investeringar innebär en risk. Fond­andelarna kan både stiga och falla i värde och det är inte säkert att du får tillbaka investerat kapital.

I vårt utbud hittar du fonder med olika risknivåer och inriktningar. Genom att sprida ditt sparande på flera marknader och tillgångsslag ökar dina möjligheter till en jämn och god avkastning.

Du har tillgång till vårt stora utbud av kvalitetssäkrade fonder och kan själv välja mellan olika specifika fonder och tillgångsslag, eller använda en skräddarsydd fond anpassad för ditt sparmål.

Du betalar inga skatter eller avgifter vid fondbyten och behöver inte deklarera för eventuella vinster och förluster.
Pensionssparande i fondförsäkring – faktablad (pdf) 

De fonder som du kan välja mellan i ditt pensionssparande har vi noga valt ut. Fonderna utvärderas löpande och jämförs med andra fonder i sina respektive kategorier. Till vår hjälp har vi Sveriges bästa team på fondanalys - Manager Research inom SEB:s kapitalförvaltning - utsedda till etta på fondanalys två år i rad av tidningen Fondbranschen.

Här hittar du vårt fondutbud

Om du har svårt att välja fonder kan du välja en enda fond som tar hand om hela ditt pensionssparande: SEB Pensionsfond eller någon av våra Active-fonder. 

SEB Pensionsfond

SEB Pensionsfond är skräddarsydd för ett långsiktigt pensionssparande. Fonden är en blandfond som investerar i aktier och aktierelaterade värdepapper, obligationer och fonder som ger exponering mot andra tillgångsslag så som till exempel råvaror och valuta samt hedgefonder. Förvaltningen eftersträvar diversifiering och en långsiktigt stabil avkastning för att passa för ett långsiktigt pensionssparande

SEB Active-fonder

Med våra Active-fonder har du allt du behöver i en enda fond. Fonderna investerar i en mix av aktier, räntebärande värdepapper, olika fonder och alternativa investeringar för bästa möjliga riskspridning. När marknaderna svänger anpassar förvaltarna innehavet enligt vår aktuella marknadssyn. Ett aktivt fondsparande men enkelt och bekvämt för dig. Allt du behöver göra är att välja bland fyra olika risknivåer – resten sköter vi.

Aktuella priser

Till aktuella priser

Vad kan jag placera i en fondförsäkring?

Privat pensionssparande
Tjänstepension
Kapitalförsäkring
Direktpension

Kontakta oss

Öppet måndag fredag 8-18.


Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm