Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Become your own boss – en workshop för ungdomar

Lär ut en metod för att utveckla idéer som kan så ett frö till framtida entreprenörskap. Vi tillhandahåller kostnadsfritt material och vägledning för en heldagsworkshop, anpassad för ungdomar. Du som är handledare beställer materialet här.

Så funkar det

Det behövs en vuxen handledare och en grupp med minst 6 ungdomar. Om gruppen är större än 40 ungdomar behövs fler handledare. Workshopen tar ungefär 5 timmar att genomföra inklusive pauser.

Handledaren beställer och får tillgång till filmer, material och vägledning som bygger på Business model canvas  som är framtagen av Strategyzer.

Deltagarna delas in i grupper och går igenom olika moment, steg för steg, från att identifiera ett problem som de vill lösa till att ha en färdig affärsidé på papper.

Varje moment introduceras med en film, som förklarar hur mallarna kan fyllas i och visar inspirerande exempel.

I slutet av dagen har deltagarna arbetat fram en affärsplan som de är redo att presentera.

Att vara handledare för workshopen

Du som lärare eller handledare får instruktioner, mallar för deltagarna att fylla i och en länk till de filmer som introducerar varje steg. Instruktionerna beskriver hur dagen kan läggas upp och vilket material du behöver förbereda.

Om deltagarna vill ha mer inspiration och hjälp att utveckla sitt entreprenörskap, tipsa dem om att läsa mer på seb.se/ungentreprenor.

Från att gå in i workshopen på morgonen för att höra om en idé till att nästa gång besöka ungdomarna på eftermiddagen med affärsidéer och finansieringsplaner var fantastiskt!
Delal Apak
VD, delägare och coach på Novare Peritos

Har du tips eller frågor och vill komma i kontakt med oss?

Hör gärna av dig.