Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Finansiell översikt

  • Håll koll på företagets ekonomi direkt i Business Arena.
  • Följ omsättningen, kassalikviditeten och andra nyckeltal med hjälp av diagram.
  • Som kund kan ditt företag få tjänsten utan merkostnad.
  • Håll koll på företagets ekonomi direkt i Business Arena.
  • Följ omsättningen, kassalikviditeten och andra nyckeltal med hjälp av diagram.
  • Som kund kan ditt företag få tjänsten utan merkostnad.

Finansiell översikt är en tjänst som visar aktuella uppgifter från bokföringen direkt i Business Arena. I översikten kan du bland annat följa ditt företags resultat, omsättning och andra nyckeltal med olika diagram och siffror. Tjänsten är utvecklad i samarbete med Oxceed.

Upptäck vad du kan göra

Se filmen från Oxceed som visar vilka funktioner ditt företag får tillgång till.

Följ företagets ekonomi visuellt

Välj de nyckeltal som är mest relevanta för din verksamhet och följ ditt företags utveckling genom diagram och siffror i Business Arena. Det kan till exempel vara omsättning, resultat, kassalikviditet, kundfordringar och leverantörsskulder.

Ta enkelt fram en balans- och resultatrapport

Med tjänsten kan du enkelt se en uppdaterad resultat- och balansrapport direkt i Business Arena. Aktuella siffror hämtas automatiskt från din bokföring genom en anslutning till ditt affärssystem.

Fler analysverktyg för ditt företag

Från översikten kommer du också åt en extern del av tjänsten hos Oxceed, där du hittar fler funktioner. Du kan bland annat skapa en enkel budget och göra analyser av kostnader, leverantörer och kunder.

Kom igång med tjänsten

Du tecknar tjänsten och ansluter via Business Arena. Som kund kan ditt företag få tjänsten utan merkostnad*.

Logga in och kom igång

* Se vår prislista för mer information

Steg för steg – så skaffar du Finansiell översikt

Tjänsten är utvecklad i samarbete med företaget Oxceed, som också har tagit fram en kort instruktion om hur du ansluter ditt företag.

Har du frågor

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att lämna dina uppgifter, så ringer vi upp.

Öppettider

Vardagar: 8–20
Helger: 10–18

Vill du få en samlad bild av flera koncernbolag?

Finansiell översikt är en tjänst som gör det enklare att hålla koll på ett specifikt företag i Business Arena. Om du vill få en samlad bild av flera företag i en koncern kan du köpa en mer avancerad tjänst från vår samarbetspartner Oxceed, där du kan skräddarsy rapporter och överblicka samtliga företag. Du tecknar och betalar för koncerntjänsten hos Oxceed och använder deras plattform för att analysera flera företag tillsammans. Som företagskund hos oss får du ett rabatterat pris på deras tjänster.

Data som hanteras om ditt företag

För att tjänsten ska fungera behöver du dela bokföringsdata med Oxceed – vår samarbetspartner som utvecklar den bakomliggande molntjänsten. Deras system hämtar automatiskt data från ditt affärssystem, som vi sedan hämtar för att kunna ge dig en helhetsbild av ekonomin i Business Arena. Det som samlas in är resultat- och balansräkning, nyckeltal och information som finns i kund- och leverantörsreskontran.

Den data som hämtas in kan användas vid rådgivning men också för till exempel kund- och marknadsanalyser och för att kunna ge dig anpassade erbjudanden.

Frågor och svar om den finansiella översikten

Finansiell översikt är ett komplement till dina banktjänster som gör att du får en uppdaterad bild av ditt företags ekonomi direkt i Business Arena, utan att logga in i affärs- eller bokföringssystemet. Tjänsten ersätter alltså inte dina nuvarande tjänster.

När du ansluter ditt affärs- eller bokföringssystem till vår tjänst via Oxceed får både du och din bankrådgivare en översiktssida som visar ditt företags finansiella situation. Det gör bland annat att vi har ett aktuellt underlag i vår rådgivning och att du inte behöver förbereda lika mycket inför våra möten.

Nej, bokföringen påverkas inte av det du gör i den finansiella översikten eller de externa verktygen hos Oxceed. Uppgifter hämtas automatiskt från din bokföring till Business Arena, men ingenting ändras i affärs- eller bokföringssystemet. Du behöver alltså inte vara rädd att göra fel.

Översikten kan vara värdefull oavsett om du vill få grundläggande koll på företagets utveckling eller om du ansvarar för hela ekonomin.

Ja, i villkoren för tjänsten godkänner du att vi får hämta resultat- och balansräkning, nyckeltal och information som finns i kund- och leverantörsreskontran. Denna data används bland annat för att beräkna de nyckeltal som du kan se i den finansiella översikten i Business Arena.

Den data som hämtas in kan användas vid rådgivning men också för till exempel kund- och marknadsanalyser och för att kunna ge dig anpassade erbjudanden.

Om din redovisningsbyrå använder Oxceed kan du bli tilldelad ett användarkonto som gör det möjligt för dig att ta emot rapporter men det innebär en del begränsningar.

Med den finansiella översikten får du som kund både funktionalitet i Business Arena (översiktsvy med nyckeltal, grafer och diagram) och i Oxceeds gränssnitt. Med de verktyg som vi erbjuder i den finansiella översikten blir det enklare att hålla koll på företagets finansiella situation.

Oxceed har färdiga integrationslösningar för de vanligaste affärs- och bokföringssystemen såsom Fortnox, Visma.NET, Visma Administration, Visma e-Ekonomi, Björn Lundén, Hogia och 24SevenOffice. Det går också att använda en så kallad SIE4-fil, men funktionaliteten i tjänsten blir då något begränsad och företagets data uppdateras inte automatiskt. Dessa filer kan tas ut från de flesta affärs- och bokföringssystemen.

Oxceed är ett företag som har utvecklat ett verktyg för visualiseringar, rapporter och uppföljning baserat på finansiell information. Finansiell översikt är en tjänst som vi har utvecklat tillsammans med Oxceed.

En del av analysverktygen som ingår i tjänsten hittar du på en extern sida hos Oxceed. När du klickar dig vidare till dessa verktyg via den finansiella översikten i Business Arena loggas du in automatiskt.

Vi har valt att ingå ett strategiskt partnerskap med Oxceed och är sedan 2020 delägare i företaget.