BankID på kort

BankID på kort är en e-legitimation för datorer. Du använder den för att enkelt logga in och legitimera dig på internetbanken och många andra e-tjänster. Bland annat hos Pensionsmyndigheten, Skatteverket, Försäkringskassan och CSN.

Kom igång med BankID på kort

 1. Se till att du har ett BankID-kort
  För att använda BankID på kort behöver du ett specifikt inloggningskort, som vi kallar för BankID-kort. 
  - Om du inte har något BankID-kort kan du ringa oss på 0771-365 365. Du kan även besöka något av våra kontor och beställa ett.
  - Om du redan har ett BankID-kort och en kortläsare från någon annan bank så kan du använda dessa för att logga in på vår internetbank också.

 2. Beställ en kortläsare
  Utöver kortet behöver du en kortläsare till din dator. Om du inte fick någon kortläsare när du blev kund hos oss kan du enkelt beställa en på internetbanken. Logga in med din digipass eller mobilt BankID och gör din beställning under Mitt SEB – BankID. Du kan även beställa en kortläsare genom att ringa oss på 0771-365 365 eller hämta en på något av våra kontor. Kortläsaren kostar ingenting för dig som kund. Den är inte personlig.
  Logga in och beställ kortläsare

 3. Installera BankID:s säkerhetsprogram
  Första gången du använder kortläsaren och ditt BankID-kort så måste du installera BankID:s säkerhetsprogram. När du har installerat programmet behöver du starta om din dator. Om du uppdaterat din dators operativsystem så kan du behöva installera om säkerhetsprogrammet.
  Installera BankID:s säkerhetsprogram

Vanliga frågor och teknisk hjälp

Om du har frågor eller stöter på tekniska problem så hittar du många svar på vår hjälpsida för BankID på kort.
Frågor och svar om BankID på kort