BankID på kort

BankID på kort är en e-legitimation för datorer. Du använder den för att enkelt logga in och legitimera dig på internetbanken och många andra e-tjänster. Bland annat hos Pensionsmyndigheten, Skatteverket, Försäkringskassan och CSN.


Kom igång med BankID på kort

 

 1. Se till att du har ett BankID-kort
  För att använda BankID på kort behöver du ett Bankkort Visa med texten ”BankID” på baksidan. Om du saknar BankID-märkningen kan du ringa oss på 0771-365 365 eller besöka något av våra bankkontor för att beställa ett nytt kort. Du kan också välja att beställa ett kort som bara innehåller ditt BankID. Om du redan har BankID på kort och en kortläsare från någon annan bank kan du använda dem. 

 2. Beställ en kortläsare
  Utöver kortet behöver du en kortläsare till din dator. Om du inte fick någon kortläsare när du blev kund hos oss kan du enkelt beställa den på internetbanken. Logga in med digipass och gör din beställning under Mitt SEB – BankID. Du kan också beställa via Telefonbanken på 0771-365 365 eller hämta den på något av våra bankkontor. Kortläsaren kostar ingenting för dig som kund.
  Logga in och beställ kortläsare

 3. Installera BankID:s säkerhetsprogram
  Innan du kan använda kortläsaren och ditt BankID måste du installera BankID:s säkerhetsprogram. När du installerat programmet behöver du starta om din dator. 
  Installera BankID:s säkerhetsprogram

  Har du uppgraderat till Windows 10? Då måste du installera BankID:s säkerhetsprogram på nytt.

 4. Använder du Mac OS X?
  Då måste du ladda ner en drivrutin för kortläsaren. När du har installerat drivrutinen behöver du starta om datorn. 
  Hämta drivrutin för Mac (.zip)

Vanliga frågor och teknisk hjälp

Om du har frågor om BankID på kort eller stöter på tekniska problem så hittar du många svar på vår hjälpsida.
Vanliga frågor om BankID på kort