Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Kapitalförsäkring företag – företagets framtida buffert

Kapitalförsäkring för buffertsparande och överskottslikviditet

Kapitalspar företag passar bra både för placering av överskottslikviditeten och för månadssparande till en framtida buffert. Målet kan till exempel vara kommande investeringar, framtida utdelningar eller sparande för pensioner. Sparandet är flexibelt och du kan när som helst höja eller sänka sparpremien, eller göra uppehåll. Välj själv hur du vill ha utbetalningen, som ett engångsbelopp eller till exempel löpande månadsvis.

Eftersom det är ett försäkringssparande betalar företaget inte bolagsskatt på avkastningen. Istället drar vi av en avgift som motsvarar den genomsnittliga avkastningsskatten som vi sedan betalar in till Skatteverket i företagets namn. När pengarna betalas ut är de skattade och klara.

”Erfarenheterna från pandemin visar också tydligt på vikten av att ha ett tillgängligt buffertkapital för oväntade avbrott i verksamheten.”

Américo Fernández, SEB:s företagarekonom

Två sparformer att välja mellan – hur aktiv vill du vara?

Du väljer själv en av våra två olika sparformer, fondförsäkring eller försäkring med traditionell förvaltning. Vilken du ska välja beror på hur aktiv du vill vara med företagets sparande och hur riskfyllt sparande du vill ha. Oavsett vad du väljer kan du följa utvecklingen på sparandet när du vill på internetbanken.

Fondförsäkring – ha koll på börsen, byt fonder, följ utvecklingen

Sätt ihop en egen fondmix från vårt breda utbud av både egna och externt förvaltade fonder, med blandade risknivåer och tillgångsslag. Häng med i utvecklingen och byt fonder på internetbanken när du vill. Det finns även färdigsammansatta fondportföljer att välja på. Fondaffärer i en försäkring behöver inte redovisas i deklarationen.

Traditionell försäkring - tryggt och enkelt sparande där vi sköter allt åt dig

Företaget får 80 procents garanti på inbetalade premier och har samtidigt möjlighet till en jämn och stabil avkastning på hela kapitalet i försäkringen. Våra erfarna förvaltare sköter placeringarna, du slipper oroa dig över börsens svängningar. 

Ring oss och starta företagets sparande idag!

Ring oss måndag–fredag 8–16.30.

När det är dags att använda pengarna väljer du själv om företaget ska få löpande månadsvisa utbetalningar eller om du vill ta ut ett valfritt belopp då och då när det behövs.

Kapitalspar företag är en kapitalförsäkring. Det innebär att de premier som betalas in under året inte får dras av i deklarationen. När pengarna sedan betalas ut till företaget är de skattade och klara.

Företaget betalar ingen skatt på avkastningen i sparandet, och eventuell förlust är därför inte heller avdragsgill. Istället tar vi under spartiden ut en avgift från försäkringen för att bekosta den avkastningsskatt som ska betalas in till Skatteverket. Avkastningsskatten är en schablonskatt som tas ut oavsett värdeutvecklingen i försäkringen.

Läs mer om hur avkastningsskatten räknas fram:

Avkastningsskatt Kapitalspar fondförsäkring (pdf)

Avkastningsskatt Kapitalspar traditionell försäkring(pdf)

 

Fondförsäkring

Traditionell försäkring

Fast avgift

311 kr 192 kr

Rörlig kapitalavgift

från 0,30 % 0,95 %

Rörlig förvaltningsavgift

0,10 % – 2,73 % (beroende på fond) -

Försäkringsgivare är SEB Pension och Försäkring AB
Organisationsnummer: 516401-8243, 106 40 Stockholm

Customer service