Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Vinnare av SEB next Awards 2022

Reselo – vinnare New Ideas 2022

Reselo gör gummi av restprodukter från skogsindustrin som annars hade eldats upp. För varje kilo syntetiskt gummi som ersätts så kan mellan tre och fem kilo koldioxid sparas.

 

Det känns fantastiskt att få den här uppmärksamheten, det är riktigt stort för en start-up som oss.
Henrik Otendal
vd Reselo

En uppmuntran att fortsätta 

Det här priset betyder att vi får ett erkännande. Att driva en start-up från födelse till att den kommer ut på marknaden innebär en ständig kamp för att komma igenom bruset och få kunder. Det här ger oss extra visibilitet och synlighet, det är jätteviktigt och jättekul att få den här uppmuntran.

Henrik Otendal, vd Reselo 

Juryns motivering 

Reselo har utvecklat ett biogummi baserat på restprodukter från skogsindustrin. Bolagets produkter ersätter dagens icke-hållbara alternativ i form av naturgummi och fossilbaserade varianter. Företaget inspirerar genom stora ambitioner att vara i framkant för hållbar ekonomi och materialförsörjning.

Moving Floor – vinnare Transformation 2022

Moving Floors gör automatisk rengöring för lantbruk. Ambitionen är att bidra till ett lägre klimatutsläpp på gårdar och minska användningen av antibiotika.

 

Det känns fantastiskt och väldigt hedrande!
Katja Lindvall
medgrundare & vice vd samt Peg Söderberg medgrundare & vd, Moving Floor

Fortsättningen på familjeföretaget 

Vinsten är en bekräftelse på att det vi gör är på rätt väg, sen ska det också bli väldigt roligt att ta del av den utbildning som är priset. Vi är uppväxta på grisgård, det var våra föräldrar som tog det första spadtaget och nu är det vi som gör kommersialiseringen.

– Katja Lindvall, medgrundare & vice vd samt Peg Söderberg medgrundare & vd, Moving Floor

Juryns motivering

Lantbruket och animalieproduktionen står för stor klimatpåverkan i form av gasutsläpp och övergödning. Med Moving Floors lösning kan man spara vatten och minska behovet av antibiotika. Dessutom minskas kväveutsläpp i både luft och mark.

Moving Floor gör golvmoduler för lantbruk där varje modul har en matta som roterar med programmerade intervall och skrapas ren från gödsel. Målsättningen är att gödseln ska föras ut inom två timmar, vilket minskar andelen ammoniakutsläpp med upp till 85 %.

IFS – vinnare Community 2022

Stiftelsen IFS hittar och synliggör framgångsrika entreprenörer med utländsk bakgrund och hyllar dem. De bidrar också till ett ökat intresse för entreprenörskap och inspirerar fler att starta företag.

 

Det är faktiskt första gången som vi får ett pris för det arbete som har gjorts sedan 1996.
Rafael Bermejo
vd & grundare Stiftelsen IFS

En hyllning till fler 

Vi lyfter fram förebilder och gör satsningar för unga för att de ska se att vem som helst kan bli vad som helst i Sverige. Stiftelsen är en katalysator för massor av extremt hårt arbetande, kreativa och duktiga människor som kommer från andra länder. Så det här är också ett sätt att hedra dem.

– Rafael Bermejo, vd & grundare Stiftelsen IFS

Juryns motivering 

Stiftelsen IFS är en viktig del av det svenska ekosystemet för entreprenörskap. Sedan 1996 delar de årligen ut priset Årets Nybyggare för att hylla och synliggöra framgångsrika företagare med utländsk bakgrund. Förutom att visa på goda förebilder vill de också öka intresset för entreprenörskap och inspirera fler att starta företag.