Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Leasing och avbetalning – när du ska finansiera företagsbilen

Ska du finansiera företagsbilen eller investera i maskiner och inventarier? Då kan det vara mer fördelaktigt med leasing eller avbetalning för att dela upp betalningarna över en längre tid. Det förenklar budgeteringen och du låser inte upp rörelsekapital som kan användas smartare. Självfallet erbjuder vi även grön billeasing.

Rådgivning av en expert

Hos oss får du hjälp av erfarna produktspecialister som är väl insatta i din bransch – oavsett om det är tjänsteföretag, verkstad, entreprenad eller transportbranschen.

Rätt typ av finansiering

Vi hjälper dig att hitta en finansieringslösning som bäst passar dina behov. Allt utifrån hur du ska använda objektet och vilken typ av objekt du är intresserad av.

Vi sköter allt det praktiska

Vi är helt leverantörsoberoende och hjälper till med allt det praktiska. Allt från att kontakta leverantören, beställa fordon eller maskin till att teckna avtal.

Tillvägagångssätt

 1. Välj bil, maskin eller inventarier

  Du börjar med att ta in en offert från en leverantör. Därefter kontaktar du oss så hjälper våra erfarna produktspecialister till med allt det praktiska. Eftersom vi är en större och etablerad aktör på marknaden kan vi många gånger ge dig ett mer fördelaktigt finansieringsupplägg som helt utgår från dina förutsättningar.

 2. Välj finansieringsupplägg

  Välj mellan leasing och avbetalning. Här förklarar vi skillnaderna så att det blir enkelt för dig att använda det finansieringsupplägg som bäst passar dina behov.

  Leasing

  Leasing är en form av långtidshyra där du som företagare fördelar kostnaden över tiden. Vi som bank äger objektet och du nyttjar det. Fördelen är att halva momsen på leasinghyran för bilar är avdragsgill. För maskiner och inventarier är hela momsen avdragsgill.


  Avbetalning – dela upp betalningarna

  Avbetalning liknar ett vanligt banklån. Du äger utrustningen och gör avskrivningar. Du kan lösa avbetalningskontraktet när du vill och få en avbetalningsplan som motsvarar objektets värdeminskning.

   

 3. Kontakta oss så hjälper vi till med allt det praktiska

  Vi tar fram en offert och räknar på ett fördelaktigt upplägg samt sköter allt det praktiska. Allt från att kontakta leverantören, beställa fordon eller maskin till att teckna avtal.

Räkneexempel

 

 

Personbil

Lätt lastbil

Insats 20 % 20 %
Löptid 36 månader 36 månader
Restvärde* 40 % 30 %
Inköpspris 330 000 kr exkl moms 260 000 kr exkl moms
Månadskostnad 4 402 kr exkl moms 4 142 kr exkl moms

*) Uppskattat marknadsvärde när kontraktet går ut.

Kontakta oss

Ring oss så hjälper vi dig.

Måndag, tisdag och torsdag: 9–17
Onsdag: 10–17
Fredag: 9–17

Customer service