Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Bankintyg från SEB – ansöka om bankintyg

När du ska starta aktiebolag – ansök om bankintyg

Ett bankintyg ger dig en bankkontakt och ett konto att sätta in ditt aktiekapital på. Kom ihåg att registrera din ansökan om att starta aktiebolag på verksamt.se i samband med att du ansöker om bankintyg. När du blir företagskund hos oss betalar du 2 500 kr i startavgift.

Vi hjälper dig att komma igång

När du ska starta ett aktiebolag behöver du ett bankintyg som visar att du betalt in aktie­kapitalet på minst 25 000 kronor. I filmen går vi igenom alla steg i processen. (2 minuter)

Så startar du ett aktiebolag och blir kund hos oss

 1. Först ansöker du om bankintyg på seb.se
  Om företagets ägare och styrelse inte är skrivna i Sverige eller företaget är ett lagerbolag behöver du kontakta oss på 0771-62 53 53 för att få hjälp. När du blir företagskund hos oss betalar du 2 500 kr i startavgift.
  Ansök om bankintyg
 2. Registrera din ansökan på verksamt.se
  När du har ansökt om bankintyg registrerar du din ansökan om att få starta aktiebolag på verksamt.se. Här behöver du ange en e-postadress till SEB. Den hittar du i slutet av ansökan om bankintyg. Det är viktigt att du anger samma företagsnamn både i din ansökan på verksamt.se och i din ansökan om bankintyg. Under tiden kontrollerar vi din ansökan om bankintyg och hör av oss till dig om vi behöver ytterligare uppgifter. Registrera din ansökan på verksamt.se.
 3. Logga in på "Fortsätt din pågående ansökan"  När vi har hanterat din ansökan öppnar vi ett så kallat grundkonto. Det tar normalt 1-2 veckor och vi mejlar dig när det är klart. Logga då in igen på "Fortsätt din pågående ansökan", där du hittar kontonumret som du ska sätta in aktiekapital på.
  Logga in på "Fortsätt din pågående ansökan"
 4. Sätt in ditt aktiekapital via en vanlig kontoöverföring
  Sätt in aktiekapitalet på grundkontot genom att göra en vanlig kontoöverföring. De första fyra siffrorna är clearingnumret. Efter cirka två vardagar skickar vi in ditt bankintyg till Bolagsverket. Du får ett bekräftelsemejl från oss när det är klart.
 5. Logga in på verksamt.se och signera bankintyget
  Bolagsverket kontaktar sedan dig när de har utfärdat ditt organisationsnummer.
  Logga in och signera bankintyget på verksamt.se
 6. Ansök om F-skatt 
  När Bolagsverket har registrerat ditt bolag ska du ansöka om F-skatt.
  Ansök om F-skatt på verksamt.se 
 7. Kontakta oss för att boka in ett möte med en rådgivare
  När bolagsverket har registrerat ditt bolag ska du ansöka om F-skatt hos Skatteverket. Så snart du har fått F-skattenumret kontaktar du oss på det telefonnummer vi mejlat dig.

Frågor och svar om att starta aktiebolag och ansöka om bankintyg

Det tar mellan 4-6 veckor om alla uppgifter är korrekt ifyllda från start. Vi kan däremot inte påverka handläggningstiderna hos Bolagsverket och Skatteverket.

Du får ett bekräftelsemejl när du har signerat din ansökan med mobilt BankID.

Vi hör av oss till dig så snart vi har påbörjat hanteringen av din ansökan. Det kan ta upp till 10 vardagar.

Huvudsaken är att du använder samma företagsnamn som du anger på verksamt.se så att vi kan koppla ihop ansökningarna.

Ring oss på 0771-62 53 53 så hjälper vi dig.

Nej, tyvärr inte. Du behöver först boka ett digitalt möte med oss. Inför mötet behöver du både ett organisationsnummer och F-skatt. Under mötet får du legitimera dig och lämna ett antal uppgifter – allt enligt lagen om penningtvätt och finansiering av terrorism. Därefter går vi tillsammans igenom vilka banktjänster du behöver.

Grundkontot, där du satte in aktiekapitalet på, går inte att koppla till företaget eftersom det ännu inte är registrerat. Du behöver först boka ett digitalt möte med oss. Under mötet får du legitimera dig och lämna ett antal uppgifter – allt enligt lagen om penningtvätt och finansiering av terrorism.