Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Låt dina kunder logga in med BankID

Med BankID som metod kan dina kunder identifiera sig och signera enkelt och säkert på din webbplats, i din applikation eller via telefon.

Logga in här om du redan är kund

Med BankID som metod kan dina kunder identifiera sig och signera enkelt och säkert på din webbplats, i din applikation eller via telefon.

Fördelarna med BankID:

  • Säkert och tryggt för dig och din kund
  • En metod som kunden är van vid
  • Du och dina kunder slipper hantera användarnamn och lösenord
  • Ett smidigt sätt att underteckna digitala avtal

Om BankID i dina tjänster

Integrera BankID i dina digitala tjänster så får du en färdig lösning för dina kunder att identifiera sig och signera digitala avtal. En lösning som dina kunder är vana vid, och som alltid är tillgänglig.

Så fungerar det

När en privatperson vill logga in eller signera något i din digitala lösning, fyller hen i sitt personnummer hos dig, och öppnar sedan sin BankID-app för att identifiera sig eller signera. Du kan även inom kort låta kunden öppna sitt digitala id-kort i BankID-appen och skanna för att verifiera identiteter.

För att komma igång beställer du först om ett certifikat från oss. Certifikatet gäller som regel i 4 år.

Så kommer du igång

  1. Teckna avtal. Logga in i Business Arena, välj Produkter och tjänster och knappen Beställ eller förnya för att teckna avtal om tjänsten. Vi kontaktar dig för att gå igenom dina behov.
  2. Förbered din tekniska lösning. Vi hjälper dig att bygga en hållbar struktur för din BankID-lösning och du förbereder din tekniska lösning.
  3. Implementera och testa. Vi utfärdar ditt certifikat, du implementerar och testar lösningen hos dig.
  4. Klart! Dina kunder kan logga in och signera tryggt och enkelt i dina applikationer.

Vad kostar det?

Vad du får betala för BankID-tjänsten beror på hur du väljer att implementera den, hur många inloggningar och signeringar samt vilka övriga tjänster du har hos oss.

Grundprislista:

Månadsavgift: 500 kronor per certifikat.
Vi erbjuder en volymbaserad prismodell för identifiering, verifiering och signering. Du betalar också för anslutning, ändring och förlängning av certifikat.

Vanliga frågor om BankID i dina tjänster

Finansiell ID-Teknik som äger BankID utvecklar hela tiden tjänsterna för att behålla hög säkerhetsnivå. Under 2024 kommer säker start som gör tjänsten ännu säkrare. Det innebär att du behöver justera din tekniska lösning innan dess. Läs mer på BankID:s webbsida för säker start.

Ja, svenska bolag oavsett storlek kan använda BankID-lösningen. Dock gör vi en individuell bedömning utifrån vår policy och BankID:s regelverk.

Ja, priset påverkas av hur många identifieringar och signeringar du har under ett år.

Ja, och du är välkommen att bli företagskund hos oss.

Bli företagskund

Du kan ha så många certifikat du behöver, under förutsättning att de implementeras enligt BankID:s regelverk.

En förening eller organisation betalar lika mycket för BankID som ett företag.

Ett certifikat gäller i 24 månader. Från att det är 6 månader kvar skickar vi ut information om att certifikatet behöver förlängas. Om du inte förlänger, slutar BankID att fungera för dina kunder.

BankID kommer ut med ett digitalt id-kort under 2023, och som löpande kommer att göras tillgängligt för alla kunder. Kontakta oss så hjälper vi dig. Id-kortet kan visas upp eller skannas. Vilket du väljer beror på vilken säkerhetsnivå du vill ha. Kortet kommer att kunna aktiveras på befintliga certifikat. Läs gärna mer på BankID:s webbsida eller kontakta oss via informationen om BankID i dina tjänster i Business Arena, om du har frågor.

För att få aktuell information om uppdateringar, driftstörningar etc behöver du prenumerera på BankID:s tekniska nyhetsbrev.

Prenumerera på BankID:s tekniska nyhetsbrev 

Har du frågor? Logga in på Business Arena och skicka oss ett meddelande. Då kommer du direkt till rätt supportgrupp

Ja, om den plattform där dina kunder ska logga in har en integrerad BankID-lösning kan kunderna logga in via ditt företags certifikat eller via den tredje partens certifikat.

Exempel:
Bolaget Elektronik AB har sin avtalsdatabas hos Data AB, som i sin tur har en integrerad BankID-lösning. Elektronik AB kan låta sina kunder signera antingen via ett eget certifikat (Elektronik AB) eller via Data AB:s certifikat som då döps till Elektronik AB via Data AB.

För att få och behålla ett certifikat för BankID behöver du följa BankID:s regler. Detta innebär bland annat att det inte är tillåtet att:

  • identifiera en kund med BankID för att sedan ge kunden ett annat sätt att identifiera sig. 
  • agera BankID-växel, det vill säga att ett företag, med sitt eget förlitandepartscertifikat, hanterar identifiering eller signering med BankID för andra företag. Det måste vara tydligt för privatpersoner var de har loggar in och vem som är motpart när de identifierar sig och signerar avtal.