Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Betala

Med effektiva betalrutiner ökar ditt företags likviditet och du får mer tid över till det du är bäst på – att driva ditt företags affärer. Vi hjälper dig gärna att förbättra ditt företags betalningsförmåga, till exempel när du ska betala leverantörer och anställda. 

Våra betaltjänster

Löner via ISO20022 Fil

Med tjänsten Löner via ISO 20022 fil kan ditt företag skicka lönefiler i ISO 20022 format direkt till internetbanken eller via ditt ERP system. Sen sköter SEB processandet av lönerna enligt marknadsstandard.

Autogiro – betala

Med tjänsten Autogiro betalas dina fakturor automatiskt till dina leverantörer.

Leverantörsbetalningar

Med tjänsten Leverantörsbetalningar skickar ditt företag betalningar via fil från Internetbanken till Bankgirot som sedan sköter resten. Du kan betala till bankgiro, plusgiro och konton i svenska kronor.

Swish-lösningar för företag

Med Swish får du betalt direkt från kundens konto till ditt konto. Alla dagar i veckan, dygnet runt, året om. Det enda din kund behöver för att betala är en mobil, Swishappen och mobilt BankID. Läs om våra olika alternativ.

ISO 20022: nytt format för betalningar

Bankgirots filformat för betalningar upphör inom kort och du som företagare behöver byta till det nya formatet ISO 20022 för dina betalningar. Det finns två betallösningar för det nya formatet – Automatisk bokföring eller Betalningar i ISO 20022. Välj den tjänst som passar bäst för ditt företag.

Betalningar via ISO

Med vår tjänst, Betalningar i ISO-format, använder du samma format för ditt företags svenska och internationella betalningar. Läs mer och anslut.

P27

I april 2023 informerade P27 att de avbryter arbetet med att skapa en gemensam nordisk betal­plattform och fokuserar istället på att framtids­säkra den svenska betal­infrastrukturen.

Bättre betalflöden med globala standarden ISO 20022

ISO 20022 är en global standard som har införts för att förbättra betalkommunikationen inom finanssektorn. Syftet är att skapa snabbare, smidigare och säkrare betalningar – både lokalt och internationellt. Vi rekommenderar våra kunder att byta till ISO 20022 innan slutet av juni 2023.

Förändringar för affärssystemsleverantörer och servicebyråer

Övergången till det nya globala standardiserade filformatet ISO 20022 pågår och rekommendationen är att övergången ska vara genomförd senast 30 juni 2023. Läs om våra alternativ för integration för affärssystem och servicebyråer.

Visste du att?

SEB och Finanskoalitionen samarbetar med ECPAT – en barnrättsorganisation som arbetar mot barnsexhandel.