Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Villkor för betalprodukter

Vi uppdaterar våra villkor för betalkonton och betaltjänster för företag

Den 19 april 2020 ändrar vi några av villkoren för ditt företags betalkonton och betaltjänster, till exempel konton, kort och säkerhetslösningar.

De viktigaste förändringarna

  • Vi har uppdaterat villkoren för Swish handel, till exempel för säkerhetslösningen och vad som gäller när du anlitar en teknisk leverantör till integrationen. Läs gärna mer i bestämmelse 8.4.
  • Den 19 april 2020 börjar en ny EU-förordning att gälla. Förordningen ska göra det enklare för dig som använder kort att jämföra olika företags valutaväxlingsavgifter för EES-valutor inom EES. Vi har därför uppdaterat villkoren för SEB Commercial debit med information om detta. Läs gärna mer i bestämmelse 5.9.13.
  • Vi har förtydligat bestämmelserna om när vi har rätt att säga upp företagets avtal, konton eller specifika tjänster utifrån penningtvättslagstiftningen. Läs gärna mer i bestämmelse 1.9.
  • Vi har förtydligat att den på företaget som använder en tredjepartsaktör för att kunna se företagets engagemang hos oss, eller gör betalningar från företagets konton hos oss via en tredjepartsaktör, måste identifiera sig gentemot oss med en av oss godkänd säkerhetslösning. Läs gärna mer i bestämmelse 11.2 och 11.3.

Vi vill passa på att påminna om att nya regler på betaltjänstområdet ger användare med tillgång till företagets betalkonton hos oss möjlighet att använda sig av en tredjepartsaktör, exempelvis en annan bank, för att se kontoinformation eller göra betalningar. Möjligheten finns under förutsättning att användaren ger sitt godkännande till tredjepartsaktören. 

Du behöver inte göra något

Om ditt företag accepterar villkorsändringarna behöver du inte göra något. Annars kan ditt företag utan kostnad säga upp enstaka tjänster eller hela avtalet före den 18 april 2020. Så här läser du villkorsbilagorna. 

För att du enkelt ska se vad vi har uppdaterat har vi byggt upp dokumentet så här:

  • Under respektive villkor som vi har uppdaterat står det från vilket datum det börjar gälla. Om du vill veta vad som gäller fram till dess hittar du alla gamla villkor i ett eget avsnitt längst bak i dokumentet. Exempelvis: Gäller fr.o.m. Gäller fr.o.m. 2020-04-19 (t.o.m. 2020-04-18 gäller istället villkoret i avsnittet ”Villkor gällande t.o.m. 2020-04-18”).
  • Det datum som står högst upp på första sidan (Gäller fr.o.m. xxxx-xx-xx) är det datum då vi börjar använda den versionen av dokumentet.

Bilagor

Villkor betalkonton och betaltjänster

Customer service