Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Finansiell översikt

Få en helhetsbild av företagets ekonomi

  • Anslut bokföringen till banken och få en tydligare översikt
  • Håll koll på utvecklingen visuellt med grafer i Business Arena
  • Gör det enkelt att ta fram beslutsunderlag och finansiella rapporter

Som kund kan ditt företag få tjänsten utan merkostnad

Få en helhetsbild av företagets ekonomi

  • Anslut bokföringen till banken och få en tydligare översikt
  • Håll koll på utvecklingen visuellt med grafer i Business Arena
  • Gör det enkelt att ta fram beslutsunderlag och finansiella rapporter

Som kund kan ditt företag få tjänsten utan merkostnad

Tillsammans med vår samarbetspartner Oxceed har vi utvecklat ett verktyg som gör det enkelt att hålla koll på företagets ekonomi direkt i Business Arena. Den finansiella översikten hämtar uppgifter i realtid från din bokföring och hjälper dig att identifiera trender i utvecklingen. I översikten ser du dina viktigaste nyckeltal och du kan även ta fram en uppdaterad resultat- och balansräkning.

Ett komplement till affärssystemet

Den finansiell översikten ersätter inte ditt nuvarande bokförings- eller affärssystem. Istället handlar det om ett komplement som gör att du får en aktuell helhetsbild av ekonomin i samband med att du hanterar företagets bankärenden.

Välj bland 15 nyckeltal

I översikten i Business Arena kan du själv välja vilka nyckeltal som är mest relevanta för din verksamhet och visa utvecklingen genom grafer och visualiseringar. Det kan handla om allt från omsättning och resultat till kassalikviditet och kundfordringar.

Fler funktioner hos Oxceed

Tjänsten bygger på en molnbaserad plattform från företaget Oxceed. När du ansluter behöver du också skaffa ett konto hos Oxceed där du hittar fler funktioner och kan göra ytterligare analyser, ta fram en enkel budget och skapa olika rapporter. Du hittar även till dessa tjänster via Business Arena.

Aktuell data delas med din rådgivare

När du ansluter bokföringssystemet till vår tjänst via Oxceed får både du och din bankrådgivare en översiktssida som visar företagets finansiella situation i realtid. Det gör bland annat att vi har ett aktuellt underlag i vår rådgivning och att du inte behöver förbereda lika mycket inför våra möten.

Avancerat men enkelt

Översikten kan vara värdefull oavsett om du vill få grundläggande koll på företagets utveckling eller om du ansvarar för hela ekonomin. Uppgifter hämtas automatiskt från bokföringen, men bokföring påverkas inte av det du gör i den finansiella översikten eller Oxceed. Du behöver alltså inte vara rädd att göra fel.

Anslutning till de vanligaste affärssystemen

Oxceed har skapat färdiga integrationslösningar för de vanligaste affärssystemen såsom Fortnox, Visma.NET, Visma Administration, Visma e-Ekonomi, Björn Lundén, Hogia och 24SevenOffice. Det går även att ansluta andra affärssystem, med olika grad av automatisering.

Vill du komma igång eller har du frågor?

Är du redo att komma igång kan du ansluta via Business Arena

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att lämna dina uppgifter, så ringer vi upp.

Öppettider

Vardagar: 8–20
Helger: 10–18

Data som hanteras om ditt företag

För att tjänsten ska fungera behöver du dela bokföringsdata med Oxceed – vår samarbetspartner som utvecklar den bakomliggande molntjänsten. Deras system hämtar automatiskt data från ditt affärssystem, som vi sedan hämtar för att kunna ge dig en helhetsbild av ekonomin i Business Arena. Det som samlas in är resultat- och balansräkning, nyckeltal och information som finns i kund- och leverantörsreskontran.

Den data som hämtas in kan användas vid rådgivning men också för till exempel kund- och marknadsanalyser och för att kunna ge dig anpassade erbjudanden.

Läs mer om att dela data med banken

Frågor och svar om den finansiella översikten

Oxceed har färdiga integrationslösningar med de vanligaste bokförings- och redovisningssystemen som Fortnox, Visma.NET, Visma Administration, Visma e-Ekonomi, Björn Lundén, Hogia och 24SevenOffice. Det går även att använda en SIE4-fil (dessa filer kan tas ut ur de flesta bokförings- och redovisningssystemen).

Som kund har ditt företag möjlighet att få tjänsten helt utan merkostnad, se vår prislista för detaljer.

Aktuella priser för företag

Ja, i villkoren för tjänsten godkänner du att vi får hämta resultat- och balansräkning, nyckeltal och information som finns i kund- och leverantörsreskontran. Denna data används bland annat för att beräkna de nyckeltal som du kan se i den finansiella översikten i Business Arena.

Den data som hämtas in kan användas vid rådgivning men också för till exempel kund- och marknadsanalyser och för att kunna ge dig anpassade erbjudanden.

Om din redovisningsbyrå använder Oxceed kan du bli tilldelad ett användarkonto som gör det möjligt för dig att ta emot rapporter men det innebär en del begränsningar.

Med den finansiella översikten får du som kund både funktionalitet i Business Arena (översiktsvy med nyckeltal, grafer och diagram) och i Oxceeds gränssnitt. Med de verktyg som vi erbjuder i den finansiella översikten blir det enklare att hålla koll på företagets finansiella situation.

I olika kundundersökningar som vi har genomfört de senaste åren har koll och kontroll på ekonomin alltid hamnat i topp när det gäller viktiga frågor för små och medelstora företag. Samtidigt visar det sig ofta att detta är ett område som få bolag helt känner att de klarar av och som kan kräva mycket resurser.

Vår förhoppning är att denna typ av tjänst ska kunna bidra med insikter kring företagets ekonomi på ett sätt som upplevs intuitivt och smidigt. Vi har därför valt att ingå ett strategiskt partnerskap med och är sedan 2020 delägare i Oxceed.

Customer service