Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Företagsdepå

  • Samla fonder, aktier och andra värdepapper på samma konto.
  • Handla enkelt och smidigt digitalt.
  • Öppna en företagsdepå utan kostnad.

För att ditt företag ska kunna handla fonder och värde­papper behövs en lösning för att förvara företagets investeringar. Med en företags­depå kan du samla fonder, aktier och andra värde­papper på ett och samma konto. Det gör att du får en bra överblick över företagets investeringar.

De finansiella instrumenten på företagsdepån omfattas av investerar­skyddet. Kunden har rätt till särskild ersättning om högst 250 000 kronor om denne i händelse av bankens konkurs inte skulle få ut sina finansiella instrument på kontot. Kund som vill ha ersättning ska senast ett år från dagen för konkurs­beslutet framställa krav till Riksgälden, som efter prövning betalar ut ersättning.

Öppna en företagsdepå

Du som har fått behörighet av företaget att teckna tjänster hos oss kan öppna en företagsdepå direkt via Business Arena. Att öppna en företagsdepå är kostnadsfritt.

Logga in för att öppna en företagsdepå

Har ditt företag inget sparkonto?

För att öppna en företagsdepå behöver ditt företag ett sparkonto som kan anslutas till depån. När företaget gör köp i företagsdepån dras beloppet från kontot och vid försäljningar eller utdelningar sätts pengarna in på kontot. Att öppna ett sparkonto är kostnadsfritt.

Mer om vårt sparkonto

Så beskattas en företagsdepå

Med en företagsdepå beskattas företag för vinster vid försäljning av fonder och värde­papper och när företaget tar emot utdelningar. Fondinnehav ska som huvudregel även schablon­beskattas årligen. Mer information om beskattning av fondinnehav hittar du hos Skatteverket.

Behöver ditt företag en annan depå?

I vissa situationer och för vissa typer av investeringar kan du behöva en annan typ av depå.

Kontakta oss om ditt företag

  • behöver handla i valutor eller derivat
  • behöver belåna depån
  • har skatterättslig hemvist utanför Sverige.

Du når våra företagsrådgivare på 0771-62 53 53.

Kontakta mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-62 53 53.

Vardagar 8–20.

Lördag och söndag 10–18.

När vi ringer upp dig får du besvara en säkerhetsfråga i BankID-appen. Det är en bekräftelse på att du pratar med oss.

Olika sätt att investera i fonder som företag

Att investera i fonder kan passa företag som sparar på längre sikt. Fonderna kan ägas på en depå eller genom en kapital­försäkring. Här kan du läsa mer om sparformerna och olika typer av fonder som företaget kan investera i.

Investeringar innebär en risk.

Nyhet! Nu kan du köpa och sälja fonder i appen

Företag som har en företags­depå eller ett fondkonto kan hantera fond­affärerna och följa utvecklingen under fliken Investera. Med appen håller du enkelt koll på flera delar av företagets ekonomi.

Investeringar innebär en risk. 

Man som sitter vid ett bord med en mobil i handen.