Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Företagsdepå

  • Samla fonder, aktier och andra värdepapper på samma konto.
  • Handla enkelt och smidigt digitalt.
  • Öppna en företagsdepå utan kostnad.

För att ditt företag ska kunna handla fonder och värde­papper behövs en lösning för att förvara företagets investeringar. Med en företags­depå kan du samla fonder, aktier och andra värde­papper på ett och samma konto. Det gör att du får en bra överblick över företagets investeringar.

De finansiella instrumenten på företagsdepån omfattas av investerar­skyddet. Kunden har rätt till särskild ersättning om högst 250 000 kronor om denne i händelse av bankens konkurs inte skulle få ut sina finansiella instrument på kontot. Kund som vill ha ersättning ska senast ett år från dagen för konkurs­beslutet framställa krav till Riksgälden, som efter prövning betalar ut ersättning.

Öppna en företagsdepå

  1. För att öppna en företagsdepå behöver ditt företag ett sparkonto som kan anslutas till företagsdepån. När du gör köp i företagsdepån dras beloppet från sparkontot och vid försäljningar eller utdelningar sätts pengarna in på sparkontot. Sparkontot är kostnadsfritt och kan öppnas av dig som har fått behörighet av företaget att teckna tjänster hos oss. Ring oss på 0771-62 53 53 för att öppna ett sparkonto.
  2. Öppna en företagsdepå utan kostnad via Business Arena. Företagsdepån kan öppnas av dig som har fått behörighet av företaget att teckna tjänster hos oss.

Logga in för att öppna en företagsdepå

Så beskattas en företagsdepå

Med en företagsdepå beskattas ditt företag för vinster vid aktie- och fondförsäljningar samt för mottagna utdelningar. Fondinnehav ska som huvudregel även schablonbeskattas. Läs mer om beskattningen och eventuella undantag hos Skatteverket.

Behöver ditt företag en annan depå?

I vissa situationer och för vissa typer av investeringar kan du behöva en annan typ av depå.

Kontakta oss om ditt företag

  • behöver handla i valutor eller derivat
  • behöver belåna depån
  • har skatterättslig hemvist utanför Sverige.

Du når våra företagsrådgivare på 0771-62 53 53.

Kontakta mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Vill du ringa oss istället? Du når oss på 0771-62 53 53.

Vardagar 8–20.

Lördag och söndag 10–18.

Customer service