Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Erbjudande till dig som är UF-företagare

 • Bli kund helt på distans (förutsatt att någon av er är myndiga)
 • De viktigaste banktjänsterna för 0 kr
 • Inspireras av intressanta nätverk och relevanta program

Har ni fått en idé

Med våra tjänster kommer du och dina kompisar snabbt och enkelt igång med UF-företaget. Vi ger er verktygen, erbjuder handfasta råd och ser till att ni är redo för att ta företaget hela vägen.

Vårt erbjudande till ert UF-företag

 • Gemensamt privatkonto
 • bankgironummer så ni kan ta emot betalningar
 • kortet SEB Debit för köp och uttag
 • betalservice så ni kan göra överföringar och räkningsbetalningar
 • Swish
 • tillgång till hjälp hos kundservice på 0771-62 53 53.

För er som är myndiga erbjuder vi även möjligheten att hantera ert UF-företag genom internetbanken och vår mobilapp för privatpersoner.

Så här går det till

 1. Alla i företaget som är över 18 år, har mobilt BankID och ännu inte är kunder i SEB, börjar med att bli kund digitalt på sidan bli kund. Är du redan kund i SEB gå vidare till punkt 3.
 2. Om någon av medelmmarna i företaget är under 18 år behöver vi några extra uppgifter. Fyll i och skriv ut blanketten. Den behöver skrivas på av företagsmedlemmen och vårdnadshavare. Skicka blanketten till oss i samma kuvert som resten av dokumenten för ert UF-företag. Fyll i uppgifter om dig
 3. Träffa oss online. En av er behöver logga in för att boka ett möte.
 4. Ni får träffa en rådgivare i ett digitalt möte för att berätta mer om ert företag och er affärsidé. Alla medlemmar i företaget behöver vara med i rådgivningsmötet. 
 5. Efter mötet skickar vi er dokument som alla i UF-företaget ska skriva under. Skicka tillbaka under­skrivna dokument tillsammans med registrerings­bevis, styrelse­protokoll och vidi­merade id-kopior. Vi skickar med en instruktion om hur ni vidimerar id-kopiorna.
 6. När vi fått tillbaka era under­­skrivna dokument lägger vi upp era tjänster och meddelar er via vår internet­bank att det är gjort. Vi skickar samtidigt med en guide för hur ni ansluter Swish till ert konto.
 7. När UF-året är över så är det viktigt att ni kontaktar oss för att avsluta ert konto. Om ni vill ta er idé vidare så hjälper vi er självklart.
 1. Ring och boka ett uppstartsmöte med oss på 0771-62 53 53.
 2. Innan mötet behöver ni fylla i och skriva ut blanketten med uppgifter om er. Blanketten behöver skrivas på av företagsmedlemmen och vårdnadshavare. Fyll i uppgifter om dig
 3. Gå på uppstartsmötet tillsammans med alla medlemmar i företaget. Där träffar ni er rådgivare.
  Ta med följande till mötet:
  1. giltig legitimation (du kan vara yngre än 18 år för att öppna ett UF-konto hos oss)
  2. vidimerade ID-kopior på era vårdnadshavares legitimation
  3. registreringsbevis för företaget
  4. styrelseprotokoll
  5. ett extra kontantkort till din mobil för att kunna ladda ner Swish.
 4. När UF-året är över så är det viktigt att ni kontaktar oss för att avsluta ert konto. Om ni vill ta er idé vidare så hjälper vi er självklart.

Här hittar du registreringsbevis och de mallar du behöver för ert konstituerande styrelsemöte.

Ung företagsamhets webbplats

 

Kontakta oss

Vi hjälper dig att komma igång.

Customer service