Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Valutakonto

Valutakontot passar dig som återkommande behöver ta emot eller föra över pengar i utländsk valuta som till exempel ett eurokonto eller ett dollarkonto. Det fungerar ungefär som ett vanligt företags- eller privatkonto, men är däremot inte till för in- och utbetalningar av kontanter i valutan.

Eftersom alla in- och utbetalningar sker i samma valuta på kontot kan du hantera valutarisken.

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.
Läs mer om insättningsgarantin och investerarskyddet

Så fungerar det

Varje valutakonto förs i en enstaka utländsk valuta. Arbetar du med flera valutor öppnar du ett konto för var och en av dem. Saldot på kontot syns alltid i den valuta du väljer att koppla till kontot. Är du företagare kan du även koppla på en valutakontokredit.

Om du har stora belopp på dina valutakonton, eller om du har utnyttjat en kontokredit i valutan, bör du vara uppmärksam på att valutakurser kan förändras snabbt. Kursförluster mot kronan kan uppstå. Ta gärna hjälp av oss så visar vi hur du kan begränsa sådana eventuella förluster.

Ansök om valutakonto

För att ansöka om ett valutakonto kan du besöka ditt närmaste bankkontor eller ringa oss på 0771-365 365 (privatpersoner) eller 0771-62 53 53 (företag).

Tänk på det här

Behöver du ta ut en valuta över disk i sedlar växlas det alltid över svenska kronor. Eurosedlar kan dock sättas in på valutakontot utan växling.

Villkor

Villkor för valutakonto

Pris

Månadspris per konto: 60 kronor
Inlåningsavgift tas f.n. ut för konton i euro, danska kronor och schweizerfranc. 
Läs mer om inlåningsavgift företag

Kontakta oss

Ring oss på 0771-365 365 (privatpersoner) eller 0771-62 53 53 (företag).

Customer service