Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Automatisk bokföring

Anslut ditt affärssystem till bankkontot och låt programmet göra bokföringen helt automatiskt. 

  • Ser till att bokföringen stämmer.
  • Sparar tid och förenklar ekonomiadministrationen.
  • Kund- och leverantörsfakturor bokförs automatiskt.

Spara tid och få bättre kontroll med automatisk bokföring

Med ny, smart teknik kan du enkelt automatisera bokföringen. Det enda du behöver göra är att ansluta ditt bankkonto till ditt affärssystem eller bokföringsprogram. Du sparar tid, får bättre kontroll och kan vara helt säker på att alla siffror stämmer.

En populär tjänst som gör det enklare att driva företag.

Så kommer du igång med automatisk bokföring på 3 minuter

  1. Logga in med mobilt BankID på internetbanken
  2. Fyll i dina uppgifter på sidan ”Automatisk bokföring” och anslut dig direkt. Klart!
  3. Det kan dröja några dagar innan alla betalfiler har uppdaterats automatiskt mellan systemen.
Tjänsten sparar företagaren väldigt mycket tid.

Vad kostar automatisk bokföring?

Tjänsten automatisk bokföring kostar 60 kronor per månad och konto. Det tillkommer transaktionsavgifter som du hittar i vår prislista.

Så fungerar automatisk bokföring

  • När du har skapat dina svenska och utländska betalningar i affärssystemet eller bokföringsprogrammet skickas betalningarna automatiskt till internetbanken.

  • På internetbanken kan du sedan attestera betalningarna direkt.

  • Efter attestering återrapporteras de automatiskt till ditt bokföringsprogram för avstämning. Även ingående och utgående balans, transaktionsdetaljer och kontoutdrag hämtas automatiskt från ditt bankkonto och överförs direkt till ditt bokföringsprogram.

Anslut mig till automatisk bokföring

Vanliga frågor och svar

Tjänsten fungerar med Björn Lundén, Finago Procountor, Fortnox, Hogia, PE Accounting, Speedledger, Visma Autopay, Visma eEkonomi, Xledger, Z Data, 24SevenOffice.

Vi samarbetar även med Pagero, Zwapgrid och Analyste som erbjuder bankintegration till ditt affärssystem och Zalaris för lönerelaterade tjänster.

Förmodligen har du inte behörighet att teckna avtal på Internetbanken Företag. Om du har administratörsfullmakt kan du själv lägga till tjänsten ”Teckna avtal”, gå till Kundservice/Hantera behörighet. Om du saknar administratörsfullmakt behöver firmatecknaren för företaget kontakta oss för att fylla i en fysisk fullmakt. Ring oss på 0771-62 53 53.

När anslutningen är klar får du eller supporten hos din affärssystemsleverantör en bekräftelse på det. Om bekräftelsen saknas, be supporten hos din affärssystemsleverantör kontakta EBS.support@seb.se

Om betalningen ligger under ”Kommande betalning” på internetbanken kan du stoppa och ta bort den direkt. Om du behöver hjälp kontakta oss på 0771-62 53 53. Om betalningen redan är bokförd kan den tyvärr inte stoppas.

Har affärssystemet tagit emot en bekräftelse från oss för filen eller betalningen? Om inte, kontrollera först om filen har skickats till oss. Om filen har skickats men bekräftelse saknas, be supporten hos din affärssystemsleverantör kontakta EBS.support@seb.se

Ett meddelande med orsaken till att betalningen har stoppats har skickats till ditt affärssystem. Kontrollera vad som har hänt där och kontakta supporten hos din affärssystemsleverantör, om det behövs.

På internetbanken hittar du historiken på alla skickade filer under Betala och överföra, Filer, Skickade och borttagna filer.

Kontrollera att funktionen att signera filer på internetbanken är aktiverad. Kontrollera också att du har behörighet att signera den typ av betalningar som gäller för kontona i filen. Om inte, kontakta din administratör för att aktivera detta.

Det kan vara bra att känna till att om det finns en depåanslutning till samma konto som bankgironumret fungerar det inte att signera filer. Hör gärna av dig till oss i så fall så hjälper vi dig på 0771-62 53 53.

Betalningarna skickas i filer som baseras på formatet XML ISO 20022 – en internationell standard för finansiella meddelanden.

Kom igång redan idag

Automatisk bokföring – en självklar tidsbesparing där bokföringen alltid blir helt rätt.

Anslut mig till automatisk bokföring

Kontakta oss

Ring oss så hjälper vi dig att komma igång.

Customer service