Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Grön billeasing

Grön billeasing är en specialutvecklad finansieringsform för företag och organisationer som vill leasa elbilar eller biogasbilar.

  • Du får hjälp att finanseria mer koldioxidsnåla fordon – en enskild bil eller en hel bilflotta. Personbilar eller lätta lastbilar.
  • Vi erbjuder en förmånligare leasingavgift eftersom du gör ett klimatsmart val.
  • Leasingen är grön i alla steg – vi använder grön upplåning för att finansiera den.

Logga in och ansök

En kvinna som går till en bil.

Om grön billeasing

Grön leasing passar för företag och organisationer i Sverige som på ett smidigt sätt vill finansiera mer klimatsmarta fordon. Det kan handla om en enskild bil eller en hel bilflotta och såväl personbilar som lätta lastbilar. Prissättningen är förmånligare än vid vanlig leasing.

Erbjudandet gäller både för el- och biogasbilar då dessa står för låga koldioxidutsläpp jämfört med bilar som drivs av fossila bränslen. Med biogas menar vi vätgas och metangas.

Så fungerar leasing

Du förhandlar och avtalar själv med leverantören om pris och leveransvillkor för dina leasingbilar. När ditt företag har tecknat avtal med oss på SEB köper vi bilarna av leverantören och levererar dem till ditt företag. Ditt företag hyr sedan av oss och betalar en avdragsgill leasingavgift månadsvis eller kvartalsvis. Kontraktet löper normalt på tre till fem år.

Kontakta oss

Ring oss så hjälper vi dig.

Måndag, tisdag och torsdag: 9–17
Onsdag: 10–17
Fredag: 9–16

Customer service