Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Iban-nummer och Bic

När du ska göra betalningar till andra länder kan du behöva fylla i den mottagande bankens identifieringskod Bic och mottagarens Iban.

Vad är Bic?

Bic, eller Business Identifier Code, är en internationell standard för att identifiera en bank på ett säkert sätt och används vid internationella betalningar. Koden består av 8 eller 11 tecken och de sex första är alltid bokstäver, som skrivs med stora bokstäver. Bic kallades tidigare Swift code. Bic är inte obligatoriskt för SEPA-betalningar.

SEB:s Bic-kod är ESSESESS. Postadress: 106 40 Stockholm.

Vad är Iban-nummer?

Iban, eller International Bank Account Number, är en internationell metod att identifiera bankkontonummer och används bara vid betalningar till utlandet. Svenska Iban-nummer består av 24 tecken och inleds alltid med bokstäverna SE.

Iban är obligatoriskt vid SEPA-betalningar, men vi rekommenderar att du även fyller i det vid andra betalningar till utlandet.

Skriv in clearing- och kontonummer i en följd utan mellanslag eller skiljetecken - tryck på "Beräkna".