Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Vad vill du spara till?

Välj vad du vill spara till. Det gör att vi förstår ungefär hur länge dina pengar ska placeras. Vi presenterar då två av startfonderna som passar för den spartiden.

Välj vad du vill spara till. Det gör att vi förstår ungefär hur länge dina pengar ska placeras. Vi presenterar sedan två av strategifonderna som passar för den spartiden.

Vad vill du spara till?

Välj vad du vill spara till. Det gör att vi förstår ungefär hur länge dina pengar ska placeras. Vi presenterar då två av startfonderna som passar för den spartiden.

Bil, renovering eller resa? Eller bra-att-ha-pengar om något händer.
Spara 2–5 år.

Pension, drömresan, körkort eller egen lägenhet?
Spara i mer än 5 år.

Att köpa fonder innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina insatta pengar.

Våra startfonder placerar i aktie- och räntefonder enligt en bestämd fördelning. Det innebär att du får en bra mix och att risken i ditt sparande sprids mellan många olika innehav.

 • Allt sköts automatiskt

  Varje startfond har en bestämd fördelning mellan aktie- och räntefonder som justeras automatiskt minst varje kvartal. Det gör att du inte behöver tänka på att göra omplaceringar när marknaden svänger.
 • Låg avgift

  Alla våra startfonder har samma låga förvaltningsavgift – 0,6 procent. En låg avgift kan göra stor skillnad för avkastningen på sikt.
 • Krav på hållbarhet

  I våra startfonder är ditt sparande i goda händer. Här väljer vi bort investeringar som inte lever upp till vår syn på hållbarhet, till exempel inom vapen-, alkohol- och oljeindustrin.

Hållbarhet i startfonderna

Vårt fondbolag väljer alltid bort investeringar i bolag som inte lever upp till dess krav på hållbarhet. Det innebär att de fonder som startfonderna placerar i väljer bort bolag som verifierat bryter mot internationella normer om arbetsrätt, korruption, miljö och mänskliga rättigheter. De följer också specifika kriterier om investeringar i bolag som sysslar med vapen, tobak, cannabis för icke-medicinskt bruk, alkohol, kommersiell spelverksamhet och pornografi. Fonderna inkluderar undantagsvis bolag som ställer om från fossila bränslen till hållbara alternativ. I övrigt utesluter fonderna bolag med intäkter från fossila bränslen. Du kan läsa mer om hur fonderna arbetar med hållbarhet i respektive fonds hållbarhetsinformation.

En gyllene regel är att ju längre tid du ska spara, desto mer risk kan du ta. Även om din fond kommer att svänga mer i värde kan den hinna återhämta sig efter en nedgång.

Med två enkla steg i vår guide får du hjälp att välja en av våra fyra startfonder:

 1. Välj vad du vill spara till. Det gör att vi förstår ungefär hur länge dina pengar ska placeras. Vi presenterar sedan två av startfonderna som passar för den spartiden.
 2. Välj vilken startfond du vill spara i utifrån vilken risk du är bekväm med.
Customer service