Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Den 3 november lanseras fonden SEB European High Yield Fund

Bland räntefonder har high yield varit ett intressant segment de senaste åren. Förutom stark tillväxt har high yield också erbjudit en mycket konkurrenskraftig avkastning. Nu kompletteras SEB:s erbjudande med fonden SEB European High Yield Fund.

En viktig drivkraft till expansionen av den europeiska high yield-marknaden är att allt fler europeiska bolag lämnar traditionell bankfinansiering till fördel för obligationsmarknaden.

Den nya fonden SEB European High Yield Fund kommer att ha en högre nordisk exponering. Detta främst som en följd av att SEB European High Yield Fund kommer kunna investera i obligationer som saknar kreditbetyg från de officiella ratinginstituten, vilket är vanligt på den nordiska marknaden.

- Europa är i en spännande fas inom området high yield, säger Thomas Kristiansson, chef för det team som förvaltar SEBHigh Yield Fund och som även kommer att förvalta den nya fonden.

Risken för stigande räntor är lägre i Europa, som brottas med svag tillväxt och deflationsrisker, än i USA. Dessutom fortsätter europeiska bolag att minska sina skulder och prognoserna för framtida konkursnivåer fortsätter nedåt. Den europeiska high yield-marknaden befinner sig fortfarande under tillväxt vilket även gör att vi kan förvänta oss fler introduktioner av nya bolag i Europa.

- High yield-marknaden har en högre korrelation med aktiemarknaden än med den traditionella räntemarknaden. Historiskt sett har avkastningen haft en lägre räntekänslighet och en större koppling till den specifika utvecklingen av bolagen. Det ger fonden en lite högre risk än en vanlig räntefond. Den högre risken står emellertid i positiv relation till en bättre avkastningspotential”, säger Thomas Kristiansson.

Mer information

Mer information om den nya fonden SEB European High Yied Fund finns i fondens prospekt, faktablad och produktblad som du hittar i kurslistan.

Customer service