Resor

Resor, resor, resor – självklart en av de största utgiftsposterna. Under hela 2015 lade ni i snitt 34 445 kr per person, och framför allt på sommaren. 

Hur ser dina vanor ut?

Sparande och konsumtion behöver inte utesluta varandra. Om du sparar regelbundet vet du att du har pengar när du behöver dem. Det skapar både trygghet och frihet i vardagen.
Logga in och månadsspara

Snittutgifterna per person och månad låg mellan 2000 och 5000 kr under 2015. Då har vi summerat era utgifter på bland annat resesajter, hotell, kollektivtrafik, taxi och Uber. Allra mest spenderade ni i juli – då var snittet 4 753 kr per person.

”First we take Manhattan.” Under 2015 gjorde ni flest köp i amerikanska dollar, så det verkar som att USA låg i topp på reslistan. Därefter gjorde ni många köp i Sydafrika, Thailand, Förenade Arabemiraten och Australien.

Under 2015 spenderade ni allra mest på taxi, men Uber ökade en hel del under året. På taxi lade ni som mest 158 kr per person, och det i juni. I december var siffran 154 kr, i juli bara 94 kr. På taxi och Uber tillsammans spenderade ni minst i juli och mest i december.

Systembolaget

Se hur mycket pengar ni lägger i snitt dagen innan nyårsafton.
Utgifter på Systembolaget

Hälsa & träning

Se vilken månad ni lägger mest på träningskläder och medlemskap.
Utgifter på hälsa & träning

Film & musik

Se hur många som köper streamingtjänster nu jämfört med för tio år sedan.
Utgifter på film & musik

Fika

Se hur mycket ni fikar för varje månad och var ni helst gör det.
Utgifter på fika

Customer service